Eminescu, Veronica şi Creangă la Dacia

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Eminescu, Veronica şi Creangă la Dacia
Împlinirea a 164 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu a fost marcată printr-un moment cu maximă încărcătură emoţională la Şcoala Dacia.

Protagonişti au fost chiar elevii şcolii. Momentul Eminescu a fost pus în scenă, la bibliotecă, de către Catedra de limba română, de către doamnele profesoare Meda Chetrone şi Simina Diana. A fost un moment inedit: în prim-plan s-au aflat elevii din clasa a VI-a C în rolul lui Eminescu-Ilie Dindelegan, Creangă-Şerban Vidican şi Veronica- Roberta Ile Crişan, Antonia Bărbăţan, Alexandru Matecaş, Andrei Sferle, Codrin Zamfir, Dana Jula, George Breje, Vanesa Sabău, Horia Şuta-clasa a V-a C şi Pavăl Iulian şi Cicortaş Maria din clasa a VIII C.În mod cu totul excepţional a impresionat asistenţa, formată din elevi şi profesori, momentul susţinut de solista Patricia Ciubotaru.

Elevă a Şcolii Dacia şi laureată a numeroase concursuri de interpretare, Patricia a interpretat melodia Eminescu- consacrată în interpretarea lui Ion şi Doinea Aldea Teodorovici, pe versuri de Grigore Vieru. Interpretarea într-o manieră personală a transmis întreaga doză de emoţie a versurilor, astfel că am văzut dascăli cu ochii în lacrimi. Lacimi de mulţumire a lucrului bine făcut. De la eveniment nu a lipsit directorul Şcolii Dacia, profesorul Florian Hava, care de fiecare dată este mândru să fie împreună cu elevii săi care fac performanţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !