Episcopia Romano-Catolică, după înfrângerea din Justiţie: „Hotărâre profund injustă”

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
64Comentarii
Episcopia Romano-Catolică, după înfrângerea din Justiţie: „Hotărâre profund injustă”
Episcopia Romano-Catolică de Oradea reacţionează vehement la aflarea veştii că a pierdut definitiv şi irevocabil clădirea fostei Policlinici Mari, de pe str. Republicii, fost Palat de Finanţe, în timpul administraţiei maghiare.

„Chiar dacă această hotărâre este pronunțată de o instanță legal investită, considerăm că este o hotărâre profund injustă, în condițiile în care, având în dosar aceleași probe, două instanțe de fond, Curtea de Apel Oradea și Curtea de Apel Pitești constată legalitatea și temeinicia deciziei de retrocedare nr. 2634/07.03.2012, iar instanța supremă din București înlătură pur și simplu toate aceste probe și admite contestația formulată de Consiliul Județean Bihor”, se arată în comunicatul semnat de Episcopia Romano-Catolică.

„Fără a cunoaşte încă motivarea instanței supreme, nu putem face comentarii punctuale, însă considerăm că prin această decizie injustă, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre prin care încalcă grav prevederile art. 1 din Protocolul adițional la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care garantează dreptul la proprietate”, se arată în acelaşi comunicat, ce insinuează că pe prelaţii catolici îi bate gândul să-şi caute dreptatea la CEDO!

„Naţionalizare abuzivă”

Episcopia Romano-Catolică de Oradea a reprezentat în instanţă Ordinul Călugăresc Mizericordian. Iată ce susţin romano-catolicii, în acelaşi comunicat: „Cea mai importantă dovadă a naționalizării abuzive și a recunoașterii de către Statul Român a dreptului de proprietate al Ordinului Călugăresc Mizericordian, este adresa nr. 29533/28.03.1962 completată cu adresa nr. 18099/13.12.1967, înscrisuri care au stat la baza întabulării în cartea funciară a Statului Român, reprezentanții acestuia solicitând în scris Oficiului de Carte Funciară întabularea dreptului de proprietate asupra Policlinicii de Adulţi, cu titlul de naționalizare, în baza Decretului nr. 302/1948, de la fostul proprietar Ordinul Mizericordian în favoarea Statului Român”.64Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor