Eroi au fost, eroi sunt încă!

Eroi au fost, eroi sunt încă!
Ziua eroilor a fost sărbătorită, joi, 17 mai 2018, de către elevii Școlii Gimnaziale nr.1 Balc la cimitirul comunal, la statuia dedicată eroilor căzuți pe câmpurile de luptă din comună.

La aceasta au participat prof. Diana Urziceanu și prof. Emilia Șugar,în calitate de coordonatoare a activității , dar și alte cadre didactice din cadrul instituției de învățământ. Pentru creștinii ortodocși este sărbătoarea Înălțării Domnului, dar această zi dedicată eroilor nu a fost aleasă întâmplător. Activitatea a debutat prin prezentarea unui material istoric de către prof. Diana Urziceanu referitor la evenimentele care marchează celebrarea Zilei Eroilor, un eveniment, o sărbătoare atât de importantă și înălțătoare, deoarece vitejii eroi români și-au dat viața pentru a-și apăra patria și pământul.

Eroii noști au murit cu gândul la România, la familiile lor, la mamele, soțiile, copiii lor, cu gândul la noi, cei care azi, avem datoria să ne amintim de faptele eroice care ne-au redat nouă libertatea. Suntem datori, deci, să ne înclinăm frunțile în fața lor, să le cinstim pentru totdeauna memoria. Activitatea a continuat prin prezentarea unor materiale istorice de catre elevi din clasa a VIII-a și a VI-a, după care doamna prof. Emilia Șugar a accentuat momentul prin intonarea unor cântece patriotice emoționante, împreună cu elevii școlii noastre.

După aceste momente înălțătoare, activitatea s-a încheiat prin depunerea unor flori la monumentul din cimitirul comunal. Ziua eroilor rămâne în sufletele noastre drept ziua de amintire a bravilor români căzuți în războaie, pe care cu siguranță nu îi vom uita niciodată, de aceea voi încheia cu : nu îi uitați pe cei căzuți în războaie!

Prof. Diana-Medeia Urziceanu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !