Estimări depăşite: 40.000 de vizitatori

De Camelia Busu
Zeci de mii de vizitatori în „Noaptea Muzeelor”
Zeci de mii de vizitatori în „Noaptea Muzeelor”
Numai la Muzeul Ţării Crişurilor au fost 12.054 de vizitatori şi 7000 la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural.

Interesul orădenilor pentru evenimentul ”Noaptea Muzeelor” de sâmbătă, 19 mai, a fost foarte mare. Directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac, vine cu cifra totală: 40.000 de vizitatori, depăşind estimarea de 20.000 de duminică. Numai la Muzeul Ţării Crişurilor au fost 12.054 de vizitatori. La Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” au fost 1.053, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” – 750, la Muzeul „Ady Endre” – 674, la pivniţele palatului romano-catolic au fost 4500 de vizitatori, la tezaurul din bazilica romano-catolică au fost 2000, pragul Catedralei greco-catolice „Sf. Nicolae” a fost trecut de 1000 de persoane, Muzeul Episcopiei Ortodoxe de Oradea a avut 1250 de vizitatori iar la Muzeul Militar au fost 2000 de persoane. Directorul Aurel Chiriac este bucuros de cifra finală, mai ales pentru faptul că tot mai multă lume apreciază patrimoniul cultural pe care îl avem şi de care trebuie să fim mândri. De altfel, mulţi au dorit să revină să vadă expoziţiile în linişte şi pe îndelete, ieri trecând pragul Muzeului Ţării Crişurilor peste 300 de persoane.

Mii de persoane au vizitat şi obiectivele turistice aparținând municipiului, administrate de Fundația de Protejare a Monumemntelor Istorice. Astfel, 3500 de persoane au vizitat Turnul Primăriei Oradea, 4000 de persoane Sinagoga Zion și 7000 de persoane au vizitat Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural. Acest număr de vizitatori a fost înregistrat sâmbătă noaptea între orele 19:00 și 02.00, numărul fiind de trei ori mai mare decât la ediția de anul trecut a evenimentului ”Noaptea Muzeelor”. „Datorită interesului foarte mare pentru Turnul Primăriei și a panoramei nocturne foarte frumoase, începând din luna iunie, Turnul Primăriei va putea fi vizitat o dată pe lună și noaptea până la ora 24:00”, a precizat Angela Lupșea, directorul executiv al Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor. Ediția 2018 s-a desfășurat sub genericul „Muzeele orădene împreună”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !