Eurobusiness Parc începe să construiască hale industriale

De Călin Corpaş
3Comentarii
Delia Ungur
Delia Ungur
Agenţia ce administrează parcurile industriale municipale vrea să ofere cât mai multe hale industriale potenţialilor investitori.

În 2016, Eurobusiness Parc Oradea se transformă în SC Agenția de Dezvoltare Locală (ADL) SA, și va începe construcția de hale pe baza cererilor ferme primite de la companii, anunţă Delia Ungur, director al parcurilor industriale municipale. Potrivit acesteia, în parcul Eurobusiness I se va construi o hală de 4.000 de metri pătrați pentru o companie din Cehia, iar în parcul Eurobusiness II se va construi o hală de 8.000 de metri pătrați pentru o companie din Germania. „Trebiuie să ne completăm serviciile. Există un model german. Investitorii preferă să închirieze o construcţie existentă. Nu vor să fie proprietari, ci chiriaşi. Prin urmare, ADL va organiza licitaţii pentru construcţia de hale, deoarece este o cerere mare de închiriat hale în Oradea, în momentul de faţă. Astfel, venim să completăm o ofertă care nu există în Oradea, în momentul de faţă”, subliniază persoana însărcinată de primarul Bolojan să se ocupe de planurile industriale ale oraşului.

„Având în vedere faptul că fondul imobiliar al municipiului Oradea este limitat, anul viitor Agenția de Dezvoltare Locală SA va inventaria toate proprietățile industriale private din oraș (terenuri și hale) cu scopul de a le prezenta investitorilor interesați pe baza unui contract încheiat cu proprietarii acestora”, detaliază Delia Ungur preocuparea municipiului pentru sporirea numărului de afaceri în Oradea.

Şcoală şi centru de servicii

Alte planuri ale ADL pentru 2016 se referă la o şcoală profesională, înfiinţarea unei şcoli internaţionale la Oradea, precum şi amenajarea unui centru de servicii pentru angajaţii companiilor din Parcul Industrial Eurobusiness de pe Şoseaua Borşului.

„Școala profesională se va restructura în sensul că ne dorim crearea unui campus tehnic în care să fie concentrate toate clasele cu meseriile cerute de companiile din parcul industrial. Există posibilitatea unificării celor două colegii, dar şi cea a scindării şi a folosirii în comun a bazei materiale. Nu este vorba despre o investiţie foarte mare, ci de o dotare minimală a laboratoarelor. Şcoala Eurobusiness o vedem ca pe o umbrelă. Este important să concentrăm resursele în acelaşi loc. Companiile sunt conştiente că nu e suficient să califice personalul la locul de muncă, ci trebuie să investească în educaţia copiilor. Pregătirea forței de muncă este o prioritate, motiv pentru care ne vom focusa anul viitor pe acest domeniu. În parteneriat cu Universitatea din Oradea, vom realiza un studiu al nevoilor companiilor din parcurile industriale pe următorii cinci ani privind forța de muncă cu studii superioare. În funcție de rezultatele studiului, Universitatea își va stabili prioritățile astfel încât să pregătească forță de muncă în domeniile cerute pe piața muncii”, susţine Ungur. Primăria Oradea îşi doreşte să atragă la Oradea o şcoală internaţională cu predare în sistem Cambridge, unde să poată învăţa odraslele expaţilor din companiile ce investesc la Oradea. O dată înfiinţată o asemenea şcoală, deschisă atât străinilor, cât şi românilor, Oradea ar putea deveni şi mai prietenoasă cu investiţiile. Centrul de servicii plănuit pentru P.I. Eurobusiness ar avea o grădiniță, creșă, sală de fitness și alte servicii. „Va fi construit în parteneriat cu un investitor privat”, precizează Delia Ungur.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor