Evazionist oradean la judecata

De Alexandra Lăzureanu
Evazionist oradean la judecata
Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui orădean evazionist.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor au finalizat cercetările faţă de orădeanul T.I. (56 ani), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, evaziune fiscală, sustragere de sub sechestru, precum şi împotriva unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea sub aspectul comiterii infracţiunilor de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă şi evaziune fiscală.

 Cercetări finalizate

Orădeanul este suspectat că, în perioada 2006 – 2008, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi efectuat livrări de mărfuri către diverşi beneficiari, fără ca operaţiunile comerciale şi veniturile obţinute să fie înregistrate în evidenţele contabile ale societăţii sau în alte documente legale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Prejudiciul provocat astfel este de 773.094 lei reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit. Totodată, T.I., este suspectat că, în perioada ianuarie – decembrie 2010, în calitate de administrator al aceleaşi firme, a reţinut de la angajaţi impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă şi nu le-a virat către bugetul de stat în termenul prevăzut de lege. Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este de 20.129 lei. De asemenea, orădeanul este bănuit că, în cursul lunii februarie 2012, ar fi înstrăinat dreptul de proprietatea asupra a două imobile care se aflau în custodia sa ca urmare a instituirii sechestrului penal. Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 793.223 lei. În vederea recuperării prejudiciului, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a două imobile aflate în proprietatea lui T.I, în valoare de aproximativ 350.000 lei. Poliţiştii au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !