Excelenţa intelectuală, tema balului Rotary Marghita

De Veronica Burașiu
Reactualizat la:
1Comentariu
Excelenţa intelectuală, tema balului Rotary Marghita
© Foto: Rotary Marghita
În memoria cunoscutului profesor de fizică Veres Zoltán, Rotary Marghita acordă anual un premiu menit să sprijine excelenţa.

Performanţa şi salvarea de vieţi, teme ale balului Rotary Marghita. Rotary-enii din Marghita au petrecut o sâmbătă seara perfectă la Restaurantul Perla cu colegii lor din Rotary Oradea, Debrețin și Baia Mare, cărora li s-au alăturat prieteni şi membri ai familiilor.

interact-rotary

Președintele Aurel Moisa a prezentat prima temă a Balului: sprijinirea excelenței intelectuale prin instituirea unui premiu ce va fi acordat anual de către Club în memoria binecunoscutului profesor de fizică al Marghitei, Veres Zoltán. La prima ediție a fost premiat Erdei Csongor, elev la Liceul „Horváth János” Marghita, pentru rezultatele deosebite obținute la concursurile naționale de fizică. Premiantul a primit o plachetă, o diplomă și o sumă consistentă de bani.

rotary-tabacu-gyorfy

Dr. Györfi András a purtat audienţa, din Grecia antică până în Ierusalimul anului 33, pentru a crea contextul celui de-al doilea proiect susţinut de Rotary Marghita: achiziționarea unui manechin pe care membrii Echipajului Medical de Urgență (EMU) al Spitalului Marghita pot exersa resuscitarea.

rotary-tini

Muzica care a întreţinut atmosfera a fost asigurată de XXL Band din Satu Mare, iar surpriza a venit din partea trupei de dans modern Tini Dance din Săcueni, care a prezentat un spectacol din care nu au lipsit elementele acrobatice. Nu în ultimul rând, spun participanţii, dr. Sorin Tabacu i-a dus pe participanţi pentru câteva momente în atmosfera Balului din Calais la 1384, atunci când regele Eduard al III-lea a rostit faimoasa frază: „Messieurs, honni soit qui mal y pense!” (Ruşine aceluia ce de rău gândeşte).

rotary2

Cuvintele acestea, rostite pe vremuri, după căderea jartierei contesei de Salisbury, au fost urmate de înfiinţarea celui mai înalt ordin cavaleresc britanic, Ordinul Jartierei – și practic le-a sugerat participanţilor că e „Liber la dans!”.

rotary-bal

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor