Exemplu de bună practică la şcoala profesională Eurobusiness

De Alexandru Guiaș
Elevii îndemnaţi spre şcolile de meserii
Elevii îndemnaţi spre şcolile de meserii - © Foto: florin fofiu
Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Locală Oradea au prezentat la sfârşitul acestei luni, la București, proiectul „Școlii Profesionale Eurobusiness”.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic sub egida MinisteruluiEducației Naționaleși Cercetării Științifice, în cadrul conferinței naționale „Învățământul profesional dual – drumul de la idei la practică”.

Școala profesională Eurobusiness din Oradea a fost prezentată ca un exemplu de bună practică la invitația reprezentanților din Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Proiectul școlii, care a fost înființată în urmă cu trei ani, a fost prezentat de Delia Ungur, managerul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea. Despre importanţa şcolilor profesionale s-a şi demarat o deybatere public luna trecută de Ministerul Educației. Dezbatere publică privind strategia îmbunătățirii cadrului de organizare și funcționare a învățământului professional în sistem dual.

Pentru promovarea şcolilor de meserii, Școala Profesională Eurobusiness din Oradea pune la bătaie pentru anul şcolar 2016-2017, 112 locuri la șase specializări: operatori mașini cu comandă numerică, lăcătuș construcţii metalice și utilaj tehnologic, sculer-matrițer, electrician exploatare joasă tensiune, electronist aparate și echipamente, electromecanic utilaje și instalații industriale. Admiterea a început în 13 iunie, cu prima etapă (13+17 iunie şi 21 iunie), a doua etapă va avea loc în perioada 16-17 august, iar cea de a treia este programată între 1-2 septembrie.

Înscrierile se pot face la secretariatul Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Oradea din strada Constantin Brâncoveanu, iar informaţii suplimentare se pot obţine site-ul școlii profesionale www.sebpo.ro sau la numerele de telefon 0359/889389, 0259/436039.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !