Exerciţiu naţional de salvare din peşteră

Reactualizat la:
Exerciţiu naţional de salvare din peşteră
Salvaspeo România a organizat, în weekend, în zona Vadu Crișului – Munții Pădurea Craiului, un exercițiu național de salvare din mediul subteran speologic, cu participarea salvatorilor speologi și a medicilor de urgență de la Serviciile Publice Județene Salvaspeo din Arad, Bihor, Cluj și Hunedoara, informează Salvaspeo România.

Acțiunea a constat din simularea a două accidente, în Peștera Vadu Crișului și în Peștera Gălășeni. Evacuarea din Peștera Gălășeni, o peșteră cu un grad de dificultate ridicat, a mobilizat aproximativ 40 de salvatori speologi, repartizați în 4 echipe, la care s-au adăugat o echipă de comunicații care a asigurat legătura telefonică dintre echipele aflate în subteran și punctul de comandă de la suprafață și una de asistență acordată victimei, formată din medici de urgență-speologi.

La Peștera de la Vadu Crișului au participat circa 20 de salvatori, repartizați în două echipe, care au evacuat victima de pe traseul turistic. Acțiunea face parte dintr-un program de pregătire periodică a echipelor de salvare speologică, fiind organizată în scopul omogenizării și creșterii gradului de operativitate al echipelor.

Echipele Salvaspeo sunt alcătuite în mare parte din voluntari, pregătiţi şi formaţi pentru intervenţii în zone greu accesibile, care necesită pregătire tehnică specifică, antrenament continuu şi echipament special.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !