Expoziția personală a artistei fotograf Baranyi Tünde

De Camelia Busu
Reactualizat la:
1Comentariu
Lucrare din expoziţie
Lucrare din expoziţie - © FOTO: Baranyi Tünde
Vernisajul primei expoziții personale va avea loc vineri, 2 noiembrie, la Galeria de studio ”Ștefan Vilidár István”.

Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea a pregătit pentru public și pentru turiștii care vizitează orașul nostru, în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art” și Muzeul Orașului Oradea – Complex Muzeal, o nouă expoziție de artă fotografică în Cetatea Medievală Oradea. De această dată, pe simezele Galeriei de studio ”Ștefan Vilidár István” (Corpul C, etajul I) vor fi instalate lucrările artistei fotograf Baranyi Tünde din Oradea.

Expoziția personală intitulată „Debut” a fost alcătuită din cele mai recente 42 de creații ale tinerei artiste fotograf şi cuprinde mai multe genuri ale artei fotografice preferate de către aceasta: portete, peisaje, eseuri, reportaj și natură statică, realizate în regiuni ale României şi nu numai. O mare parte a expoziției a fost alcătuită din fotografiile realizate în Lagărul de concentrare de la Auschwitz – Birkenau, în luna mai, când a participat la o excursie cu părinții ei în aceast trist loc al istoriei.
Pasiunea pentru fotografie a început în copilărie, fascinată fiind de acel „aparat care imortalizează imaginea percepută de fotograf”. În 2012, la îndemnul părinților, s-a înscris și a absolvit cursul de tehnică și artă fotografică organizat de Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea, sub conducerea cunoscutului artist fotograf Ştefan Tóth AFIAP.

După absolvirea cursului a devenit membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art” cu sediul în Cetatea Medievală Oradea. Cu lucrările sale a participat cu succes la mai multe saloane naționale și internaționale de artă fotografică. Este elevă în clasa X D, al Liceului Teorteric „Ady Endre” din Oradea. În paralel este și cântăreața de muzică populară maghiară, distinsă cu premiul I la concursul național de profil din România. Juriile de peste granițele țării au distins talentul ei cu alte mai multe premii internaționale.

Tânăra artist fotograf mărturiseşte: „Am ajuns într-o lume a trecutului, care există și în prezent. Spațiile goale ne terzesc la o realitate neîndurătoare. Într-un timp scurt am avut posibilitatea de a înțelege zilele acelora care au trăit acolo. Prin fotografii m-am străduit să redau toate cele văzute și simțite acolo”.

Lectorul cursului precizează faptul că „Imagnile fotografiate în Auschwitz – Birkenau au reuşit să impresioneze în așa fel încât să depășească valoarea documentară și să devină imagini vii, pline de semnificații istorice. Privitorul va putea retrăi amintirile triste văzute în fotografii, care nu se vor putea uita niciodată”.

Vernisajul primei expoziții personale va avea loc vineri, 2 noiembrie, la ora 18:00 în prezența fotografei. Publicul prezent va fi salutat de către artistul fotograf Christian Filipescu, consilierul Clubului Fotografic ”Nufărul” din Oradea. Lucrările vor fi prezentate de artistul fotograf Ștefan Toth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Momentele muzicale vor fi oferite de artiștii Alexandrina Chelu (voce) și Florian Chelu (chitară), care vor interpreta mai multe piese muzicale din repertoril israelian. În cadrul vernisajului vor evolua și elevele Halász Dóra clasa X. D a Liceului Teoretic ”Ady Endre” din Oradea, respectiv Bacsó Eszter elevă în clasa V la Școala Generală din Săcueni.

Noua expoziție organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 15 noiembrie, între orele 08:00 – 20:00, accesul fiind gratuit.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor