Expoziţie în alb şi negru

Expoziţie în alb şi negru
Pe simezele Galeriei de Arte Vizuale din Oradea au fost instalate lucrările plasticianului Dan Hora.

Cele 14 lucrări expuse, realizate în ulei pe placaj şi pe pânză, vor fi prezentate publicului începând de vineri, 13 martie, de la ora 17:00 de criticul de artă Ramona Novicov şi Radu Tîrnovean. Expoziţia intitulată „Mult negru şi puţin alb” va rămâne la dispoziţia publicului până în data de 30 martie, accesul publicului fiind gratuit.

„Dan Hora pictează o lume a tenebrelor învolburată, în mod paradoxal, nu de frică, ci de pasiune şi tandreţe”, notează criticul de artă dr. Ramona Novicov.

„Noianul de neguri ce învăluie personajele sale lasă să se întrevadă falii de lumină ce le transformă în apariţii spectrale, în himere dezlănţuite sau îngemănate pe câmpuri de bătălie sau în alcovuri incandescente. Pictura sa e prin excelenţă de tip expresionist, în cel mai autentic sens al acestei orientări stilistice, pentru că formele sale explodează şi răvăşesc câmpul pictural pentru a scoate la lumină un mesaj aflat undeva mult dincolo de ele”, a mai adăugat Novicov.

Titlul expoziţiei rezumă excelent tocmai acel interval acut de întuneric şi lumină în care se înscrie orice căutare spirituală autentică.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !