Expozitie si atelier pentru restauratori

De Cristina Ghilea
Expozitie si atelier pentru restauratori
Casa Darvas-La Roche va fi scena de derulare a unui proiect derulat în parteneriat de Primărie cu Ordinul Arhitecţilor, cu Fundaţia Pro Patrimoniu România şi cu Fundaţia pentru Protecţia Monumentelor Istorice.

Rezultatul acestuia este o expoziţie cu lucrările arhitecţilor după planurile cărora s-a ridicat imobilul din strada Iosif Vulcan dar şi câteva ateliere destinate mesterilor restauratori, a spus viceprimarul Mircea Mălan, în calitate de coordonator al Istituţiei Arhitectului Şef din Primărie.

Astfel, specialişti în restaurare din ţară sau din străinătate vor fi invitaţi în spaţiile acestui imobil pentru a da măsura priceperii lor. Pentru Primărie, demersul are rostul de a oferi un tablou mai clar al costurilor lucrărilor de restaurare necesare la clădirile monument din Centrul Istoric.

Primăria va mai organiza în spaţiile care le deţine şi o expoziţie cu lucrările arhitecţilor Vago Laszlo şi Vago Jozsef, cei care au semnat planurile clădirii din strada Iosif Vulcan 11.

„În cadrul expoziţiei în casa Darvas La Roche se vor organiza mai multe ateliere de lucru care vor fi puse la dispoziţia specialiştilor în restaurări. Scopul este de a identifica meseriaşii capabili să participe la reabilitări şi restaurări în fier forjat, vitralii, elemente de piatră, stuco, lemn şi ceramică”, a precizat viceprimarul Mircea Mălan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !