Fara incendii de Sarbatori

De Alexandra Lăzureanu
Fara incendii de Sarbatori
Premergător şi pe timpul Sfintelor Sărbători de Paşti, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” vor fi angrenate într-o serie de activităţi ce au drept scop asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente ce ar putea umbri aceste sărbători.

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a lăcaşurilor de cult, în noaptea de Înviere, pompierii vă roagă să respectaţi următoarele sfaturi: accesul în biserici se va face cu respectarea capacităţii de ocupare a acestora, în scopul evitării producerii unor evenimente nedorite şi pentru a asigura evacuarea acestora în condiţii optime. Pe timpul serviciului religios, uşile se vor menţine în permanenţă deschise, cu sisteme sigure de blocare. Supravegheaţi în permanenţă lumânarea pe care aţi aprins-o şi păstraţi distanţa faţă de persoanele din jur, mobilier, decoruri sau alte materiale inflamabile. Depuneţi lumânările aprinse doar în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă şi nu intraţi cu acestea în incinta bisericii.

Nu blocaţi cu autoturismele proprietate personală căile de acces spre lăcaşele de cult sau hidranţii stradali, pentru a permite echipajelor de pompieri să intervină în cazul producerii unei situaţii de urgenţă. În cazul producerii unui început de incendiu, păstraţi-vă calmul, nu produceţi panică, nu vă împingeţi şi evacuaţi în ordine spaţiul respectiv, utilizând căile de evacuare marcate, pentru a se putea asigura evacuarea în linişte şi siguranţă a tuturor persoanelor. În caz de urgenţă respectaţi îndrumările persoanelor desemnate să coordoneze evacuarea enoriaşilor din lăcaşul de cult. „În cazul producerii unui eventual incendiu, apelaţi numărul unic de urgenţă 112” punctează locotenent Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !