Fara parcare in fata propriului garaj

De Cristian Horgoș
7Comentarii
Pe strada Iuliu Maniu s-au haşurat şi accesele spre curţi sau garaje
Pe strada Iuliu Maniu s-au haşurat şi accesele spre curţi sau garaje
Pe strada Iuliu Maniu s-au haşurat şi zonele de acces în curţi şi garaje pentru a fi amendaţi şi riveranii.

Pe strada Iuliu Maniu s-au aplicat haşuri de interdicţie a parcării şi pe zonele de acces în curţi şi garaje. Însă un riveran amendat fiindcă şi-a lăsat maşina în faţa propriului garaj consideră că i s-a încălcat dreptul proprietăţii. Ca atare, i-a propus viceprimarului Ovidiu Mureşan introducerea în Regulamentul de parcări din Oradea a unui articol care să permită riveranilor să parcheze pe propriul acces auto. Iar pentru ca agenţii de Parcări să ştie că e vorba de maşina riveranilor, aceştia să inscripţioneze pe haşură sau pe poartă numărul de înmatriculare al vehiculului.

Orădeni de pe strada Iuliu Maniu ne-au reclamat faptul că în centrul oraşului nu se aplică aceleaşi reguli privind regimul parcărilor.

„Strada Iuliu Maniu a devenit parcare cu plată, în timp ce străzile adiacente – Jean Calvin, Samuil Micu Klein, I.L. Caragiale sau Strada Lungă – sunt cu parcare liberă. Dar mai atipic e că pe strada Iuliu Maniu s-au haşurat şi zonele de acces în curţi sau garaje. Iar prin Hotărâre de Consiliu Local s-a interzis parcarea pe zonele haşurate”, ne-a sesizat un riveran care locuieşte la numărul 68.

„Plătesc o mie de lei impozit anual pentru locuinţă, curte şi garaj. Am destule cheltuieli cu maşina pentru ca să mai plătesc 200 de lei pe an pentru aşa-numita parcare pentru riverani, dublă faţă de parcarea pentru domiciliu. De obicei las maşina în garaj, că de aceea l-am construit şi plătesc impozit pentru el. Dar mai staţionez şi în zona din faţa garajului, până mă duc să mă spăl pe mâini, fiindcă nu am poartă cu telecomandă”, mai spune orădeanul.

Amendat „pe acces”

Însă acesta s-a supărat fiindcă s-a trezit cu o amendă de parcare.

„Am scos maşina pentru fiica mea, care urma să meargă la o înmormântare. A mai intrat pentru ceva în casă iar când a ieşit a găsit tichetul de amendă pe parbriz. Ori nu mi s-a părut normal să fiu amendat în faţa propriului garaj, fiindcă eu aleg dacă îmi blochez sau nu propriul acces”, îşi continuă povestea interlocutorul nostru.

Iar pentru că la Serviciul de Parcări nu a găsit înţelegere, orădeanul s-a înscris în audienţă la viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Viceprimar receptiv

„Domnul viceprimar Mureşan m-a ascultat cu răbdare. I-am propus ca pe poarta de garaj sau acces auto în curte, proprietarul să fixeze o tăbliţă cu numărul maşinii. Când vin agenţii Serviciului de Parcări şi văd un vehicul parcat pe zona de acces, se uită dacă are acelaşi număr cu cel de pe poartă. Iar dacă nu corespunde să îl amendeze. Domnul Mureşan mi-a dat de înţeles că nu e deplasată propunerea, dar m-a temperat spunându-mi că abia s-a modificat de curând Regulamentul de Parcări prin votul Consiliului Local. Însă eu cred că dacă Regulamentul se poate modifica pe această cale, e de datoria consilierilor locali să se pună în slujba orădenilor şi să corecteze o situaţie anormală”, a încheiat orădeanul care ni s-a prezentat dar nu a dorit să-şi facă public numele. „Şi vecinii sunt de aceeaşi părere cu mine”, ne-a motivat dânsul dorinţa de a rămâne în anonimat.

Parcare printre balti in Oradea
7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor