Federatia Patronilor Bihor cheamă la luptă pentru stoparea „taxei pe stâlp”

De Veronica Bursaşiu
Federatia Patronilor Bihor cheamă la luptă pentru stoparea „taxei pe stâlp”
Impozitarea construcţiilor din parcurile industriale irită organizaţiile patronale.

 „În perioada următoare ne vom întâlni cu toți investitorii din parcurile industriale, pentru a realiza împreună agenda de inițiative care să aibă ca și scop regândirea acestor norme de aplicare a impozitului pe construcțiile speciale”, anunţă Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor.
Participant activ ca și partener alături de celelalte organizații patronale ale județului, la realizarea unei strategii fiscale atractive pentru investitori, Federația Patronilor Bihor ia act cu îngrijorare de pericolul important pe care-l poate declanșa intrarea în vigoare a normelor de aplicare a impozitului pe construcțiile speciale.

Stop impozitului

„Oradea era unul dintre cele mai neatractive orașe-capitală de județ pentru marii investitori, datorită politicii fiscale neprietenoase pentru cei care doreau să investească pe teritoriul municipiului. Mai precis se situa între primele cinci capitale de județ din România la capitolul impozite mari pe clădiri pentru persoane juridice.
O dată cu schimbarea strategiei de colaborare cu mediul de afaceri, s-a născut o nouă abordare a politicii fiscale vis-a vis de investitori. Rezultatul: reducerea taxelor și impozitelor pe clădiri, facilități importante pentru companiile care doreau să aibă investiții mari pe teritoriul Oradiei. Așa s-a născut primul parc industrial de pe Calea Borșului, se dezvoltă un al doilea în zona „Tancodromului”, iar Oradea, conform unor publicații de specialitate, a devenit unul dintre cele mai atractive orașe pentru investitori- în primele cinci din România”, spune preşedintele FPB, Ioan Lucian.

Noile norme de aplicare a impozitului pe construcțiile speciale, și aici sunt afectate mai ales cele din parcurile industriale, vor influența tot ceea ce s-a clădit din punct de vedere strategic, în mod negativ. Federația Patronilor Bihor cheamă și celelalte organizații patronale pentru ca împreună să ia atitudine față de inițiative administrative care vor duce la descurajarea investitorilor de a veni la Oradea. „Ne vom alătura demersurilor întreprinse de către administrația locală și alte administrații aflate în aceeași situație, pentru a stopa punerea în practică a acestor normative”, spune Ioan Lucian.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !