Fermerii aşteptaţi la APIA

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
Fermerii aşteptaţi la APIA
Fermierii sunt asteptaţi până la sfârşitul anului să depună cererea anuală de acord prealabil pentru subvenţia la motorină.


Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către centrele APIA judeţene, în termen de cel mult 20 lucrătoare de la data depunerii cererii de acord.

Conform APIA fermierii trebuie să completeze o cerere de acord prealabil pentru finanţare, pe care o depun la centrele judeţene ale Agenţiei de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în baza ordinului pentru obţinerea ajutorului de stat pentru finanţarea prin rambursare a diferenţei de acciza pentru motorina care se va utiliza în agricultură în anul 2016.

Cererea de acord prealabil pentru finanţare, pentru anul 2016, se depune până la data de 31 decembrie 2015, inclusiv, iar beneficiarii sunt: producatorii agricoli, persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale şi intreprinderile familiale, organizaţiile de imbunataţiri funciare şi federaţiile de organizaţii de imbunataţiri funciare înscrise în Registrul naţional al organizaţiilor de îmbunătăţiri funciare şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, dar şi organismele /organizaţiile de cercetare, respectiv universitaţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol.

Persoanele fizice pot fi acceptate ca potenţiali beneficiari ai prezentei scheme dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau intreprindere individuală, conform OUG nr. 44/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

În anul 2016, diferenţa dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !