Fermierii nu pot sa-si vanda animalele

De Simona Albinaru
Fermierii nu pot sa-si vanda animalele
Animalele pentru care s-au solicitat subvenţii trebuie menţine în exploataţie până pe 3 august.

Fermierii bihoreni au depus la APIA 1.436 cereri de plată pentru 309.395 de capete în cadrul Plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) pentru sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine.

Numărul cererilor depuse în 2013 pentru PNDC pentru sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine, este cu 129 mai mare decât numărul cererilor depuse în 2012 (1.307 cereri), solicitându-se plata primei pe cap de animal pentru un număr de capete cu 29.600 mai multe decât în 2012.

De acestă prima pe cap de animal pot beneficia producătorii agricoli crescători de ovine, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

„Mă bucur să văd că efectivele de ovine şi caprine din judeţul Bihor cresc de la an la an. Având în vedere solicitările unor fermieri precizăm că, spre deosebire de termenul de depunere a cererilor unice de plată pe suprafaţă, după data limită de 30 aprilie nu se mai pot depune cereri în cadrul PNDC pentru sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine”, a precizat ” Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Controale

Cei care au depus cerere au obligaţia de a menţine în exploataţie efectivul de ovine şi caprine pentru care s-a solicitat plata primei până la data de 3 august 2013. Controlul la faţa locului pentru speciile ovine şi caprine se va desfăşura în perioada 3 mai – 3 august 2013 la adresa menţionată în cerere.

Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli, înscrişi în evidenţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cod unic de identificare, pentru femele ovine şi/sau femele caprine identificate conform legislaţiei în domeniu, care îndeplinesc mai multe condiţii. Printre acestea se numără faptul ca efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei. Femele caprine pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei iar efectivul de anumale pentru care se solicită prima să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie până la data de 3 august 2013.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !