Festivalul International de Folclor, in Piata Ferdinand

Reactualizat la:
8Comentarii
Au anunţat programul festivalului
Au anunţat programul festivalului
Festivalul Internațional de Folclor, ajuns la cea de-a treia ediție, se va desfășura în acest an în Piața Ferdinand.

Festivalul Internațional de Folclor, găzduit de Oradea, se va desfășura în perioada 5-7 iulie. „Iată că am ajuns la cel de-al treilea festival, pe care, cu siguranță, fără un efort comun cu municipalitatea nu l-am fi putut realiza. Este o manifestare din care noi dorim să facem o tradiție și cred că putem spune că suntem pe drumul cel bun dacă am ajuns la a treia ediție. Este un câștig atât pentru artiștii noștri, care au parte de un schimb de experiență cu artiști din alte țări, cât și un câștig pentru oraș, din punct de vedere turisitc”, a spus directorul Ansamblului Artisitc Profesionist „Crișana”, Leontin Ciucur.

Revitalizează centrul

Timp de trei zile, evenimentul care în anii precedenți a fost găzduit de Parcul Bălcescu, va anima, de această dată, zona centrală a orașului. „În acest an manifestarea se desfășoară în Piața Ferdinand, întrucât intenția municipalității este aceea de a revitaliza centrul orașului Oradea. Vor exista și standuri cu produse autentice populare și nu tarabe cu kitschuri, care nu își au locul în cadrul unei astfel de manifestări. În caz de vreme nefavorabilă, spectacolele se vor muta pe scena teatrului, situație în care numărul spectatorilor va fi limitat la capacitatea sălii”, a precizat Daniel Vulcu, managerul Teatrului „Regina Maria”.

Manifestările vor debuta vineri, 5 iulie, la ora 15.00, în diferite puncte din oraș, unde vor avea loc diverse momente de animație. „Promovarea evenimentului se va face prin mini-spectacole ținute în cartiere, pentru ca lumea să afle despre festival și să vină la spectacole”, a explicat Daniel Vulcu.

La ediția din acest an și-au anunțat participarea artiști din 6 țări: Cipru, Grecia, Serbia, Slovacia, Turcia, Ungaria și România. Țara noastră va fi reprezentată de patru ansambluri folclorice: Ansamblul „Maria Tănase” din Craiova, Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ansamblul Artistic Profesionist ”Porolissum” din Zalău, Ansamblul Artistic Profesionist ”Crișana” din Oradea. Înaninte de deschiderea oficială a evenimentului, programată pentru ora 18.00, de la ora 16:30 este programată parada grupurilor folclorice pe traseul: Parcarea Casa de Cultură a Sindicatelor – strada General Magheru – strada Republicii – Piaţa Ferdinand.

Programul Festivalului 

05 iulie 2013

• 15:30 – Spectacole scurte, animaţii în diferite locaţii din oraş

• 16:30-18:00 – Parada grupurilor folclorice pe traseul: parcarea Casa de Cultură a Sindicatelor – str. Gen. Magheru – str. Republicii – Piaţa Ferdinand

• 18:00–19:30 – Festivitatea de deschidere a Festivalului Internaţional de Folclor Oradea Bihor 2013 Editia a III-a (Cipru, Grecia, Ungaria, Serbia, Slovacia, Turcia)

• 19:30-spectacol susţinut de Ansamblul Maria Tănase; Solişti: Marius Măgureanu, Niculina Stoican, Petrică Matu Stoian

• 21:00-spectacol susţinut de Ansamblul Ciprian Porumbescu; Solişti: Niculai Vieru, Lucica Marasac, Rodica Horga, Gheorghe Finiş

06 iulie 2013

• 17:00-18:30 – Spectacol susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist Crişana; Solişti: Ionel Ban, Simona Costin, Felicia Costin, Viorica Bradea, Cornelia Covaciu

• 18:30-22:00 –Program invitaţi din străinatate: Cipru, Grecia, Ungaria, Serbia, Slovacia, Turcia

07 iulie 2013

• 18:00 – Ceremonia de închidere; În program: Cipru, Grecia, Ungaria, Serbia, Slovacia, Turcia

• 19:30 – Spectacol susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist Crişana; Solişti vocali: Luminiţa Tomuţa, Voichiţa Mihoc, Leontin Ciucur, Cornel Borza

• 20:30 – 22:00 – Spectacol susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist Porolissum Zalău; Solişti vocali: Rodica Pop Seling, Vasile Coca, Ileana Domuta Mastan.

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor