Festivalul „Parada” – pe pietonală

De Călin Corpaş
Festivalul „Parada” – pe pietonală

În zilele de 10 – 11 – 12 iulie 2015, se va desfăşura cea de a III-a ediţie a Festivalului Suflătorilor, „Parada”. Concertele publice vor avea loc, în fiecare dintre aceste zile, începând cu orele 19.00, pe strada Republicii, în vecinătatea grupului statuar „Holnaposok”.

În cadrul evenimentului, publicul orădean meloman va putea asculta trei concerte de anvergură.

Scopul festivalului este acela de a oferi publicului iubitor al muzicii de fanfară un program de divertisment în aer liber. Se vor alinia pe scenă, în orchestre de diverse dimensiuni, suflătorii orădeni care, anul acesta, vor fi acompaniaţi, pentru prima dată, şi de solişti canto, vioară, precum şi de un cor. Astfel organizatorii încearcă să ridice ştacheta calitativă a evenimentului, oferind publicului o imagine largă asupra posibilităţilor de expresie artistică şi a varietăţii de stiluri ce pot fi abordate în muzica simfonică de fanfară. Tot pentru prima dată, la eveniment va participa şi o trupă orădeană de majorete.

În calitate de artişti invitaţi, va cânta, pentru prima dată la Oradea, la Festivalul Suflătorilor „Parada”, trupa „Budapest Ragtime Band”, una dintre cele mai apreciate formaţii de gen.

Concertul de deschidere al festivalului va avea loc vineri, 10 iulie 2015, de la ora 19.00, fiind susţinut de secţiunea de cameră a Orchestrei Simfonice de Suflători din Oradea. În calitate de invitat, la acest concert va lua parte şi grupa orădeană de majorete „Mystique”. Programul muzical va include prelucrări simfonice după mai multe genuri muzicale de dans: samba, mambo, tango, flamenco şi muzică uşoară.

Pe 11 iulie 2015, în cea de a doua zi a festivalului, tot de la ora 19.00, va avea loc concertul trupei de talie internaţională „Budapest Ragtime Band”, considerată cea mai bună trupă din genul dixieland-jazz-ragtime. Organizatorii promit o atmosferă incendiară.

În ultima zi a „Paradei”, pe 12 iulie, seara, de la ora 19.00, concertul de încheiere va fi prezentat de Orchestra Simfonică de Suflători din Oradea, laureată a mai multor concursuri naţionale şi internaţionale. Vor mai participa corurile D’al Segno şi cel al Facultăţii de Muzică a Universităţii din Oradea, precum şi studenţi de la specializarea de operă a Facultăţii de Muzică. În program sunt incluse piese de muzică simfonică pentru suflători, precum şi pentru solişti canto ori de vioară, acompaniaţi de orchestră, cu participarea corului.

Organizatorul principal al evenimentului este Asociaţia Tinerilor Maghiari din Oradea.

Toţi orădenii interesaţi sunt aşteptaţi cu drag!

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !