Fier forjat, nu jardiniere betonate pe malul Crisului

Pasztor şi Bolojan au inspectat joi zona Sovata - Densusianu
Pasztor şi Bolojan au inspectat joi zona Sovata - Densusianu
Se vor monta balustrade de fier forjat, nu jardiniere de beton, pe promenada din aval de Podul Dacia.

Directorul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Crişuri, Pasztor Sandor, a anunţat că sugestiile cetăţeneşti transmise inclusiv prin intermediul Jurnalului Bihorean, l-au convins să renunţe la jardinierele de beton de genul celor amplasate deja pe promenadele din aval de Podurile Ferdinand şi Decebal. Aceasta şi pentru că design-ul balustradelor împiedică atât scurgerea apei de ploaie la flori, cât şi udarea lor mecanizată, din cisternă.

„Proiectele hidrotehnice ne obligă să asigurăm cu balustrade tronsoanele nou-amenajate. Însă pentru a nu exagera cu betonul, am studiat posibilitatea de a monta grilaje de fier forjat de genul celor care sunt pe malul Crişului, lângă Primărie. Am reuşit să ne încadrăm şi ca preţ, astfel că pe promenada din spatele Colegiului Emanuil Gojdu vom monta balustrade de fier forjat. La fel vom proceda şi când vom amenaja malul stâng, lângă Piaţa Independenţei, pentru a avea un stil unitar”, ne-a declarat Pasztor Sandor.

De 10 milioane de lei

Cu ocazia vizitei la noile amenajări de pe malul Crişului, Pasztor Sandor a mai informat că lucrările hidrotehnice demarate de un an încoace au ajuns la o valoare totală de circa 100 miliarde de lei vechi (10 milioane RON), bani veniţi de la Apele Române prin ABA Crişuri.

Şi investiţii municipale

La rândul său, primarul Ilie Bolojan a mai precizat joi că pe lângă aportul ABA Crişuri, şi municipalitatea a investit pentru amenajarea zonei de recreere de pe malul drept al Crișului Repede, între Podul Sovata şi Podul Densusianu. Astfel, asfaltarea și amenajarea terenului de sport, respectiv înlăturarea stratului vegetal pe tronsonul Pod Decebal – Pod Densusianu a costat 171.000 lei. Iluminatul public între cele două poduri menționate a mai scos din bugetul local 1.485.000 lei. Totodată, s-au amenajat alei auto şi pietonale în sumă de 200.000 lei. n fine, Primăria a mai comandat şi alte lucrări pentru noi spaţii verzi, inclusiv terenuri de sport şi un ţarc pentru câini,în valoare totală de 2.072.768 lei.

C.H.

Oradenii se pot recreea pe malul Crisului0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !