Finanţare mai mare cu 24% pentru Universitatea Oradea

De Crina Dobocan
2Comentarii
Rectorul Constantin Bungău a vorbit despre noile obiective ale UO
Rectorul Constantin Bungău a vorbit despre noile obiective ale UO
Finanţarea de bază a Universităţii din Oradea este cu 24% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În această lună, Universitatea din Oradea se laudă cu o finanţare mai mare cu 24% faţă de luna ianuarie 2015, pentru salarii şi activităţi curente. La fel şi finanţarea pentru investiţii s-a dublat comparativ cu cea din anul precedent.

„Finanţarea de bază este mai mare cu 24% faţă de ianuarie 2015 – pentru ceea ce înseamnă salarii şi activităţile curente. În acelaşi timp, finanţarea pentru obiectivele de investiţii este aproape dublă faţă de anul trecut, astfel încât am putea termina foarte repede de reabilitat clădirea destinată Facultăţii de Muzică.

Sperăm într-un contract instituţional cel puţin la fel de bun ca anul trecut şi atunci, desigur, Universitatea din Oradea nu va avea probleme financiare”, a declarat rectoul Universităţii din Oradea, prof. Constantin Bungău.

Obiective

Printre obiectivele pe 2016 ale conducerii Universităţii din Oradea se numără: dezvoltarea de noi spaţii de cercetare, renovarea unor clădiri şi creşterea facilităţilor pentru studenţi.

Prin proiectele depuse prin Programul Operaţional Competitivitate – dacă vor fi aprobate, Universitatea din Oradea ar putea renova clădiri aflate în stare de abandon din Campusul B, dar şi din cadrul Staţiunii Pomicole de vizavi de Spitalul Judeţean şi, eventual, crearea a două noi spaţii destinate cercetării medicale.

„Aşteptăm să vedem dacă ne vor fi aprobate proiectele depuse în cadrul Programului Operaţional Competitivitate (POC). Acestea se referă la investiţii în aparatură de cercetare şi în clădiri – similar cu ceea ce am făcut frumos şi anul trecut (adică spaţii, câteva mii de metri pătraţi, înnoite şi aparatură de cercetare).

Dacă se câştigă cel puţin două proiecte de acest tip, voi fi mulţumit. Vom depune un proiect foarte mare, de 10 milioane de euro, pe Programul Operaţional Regional, prin care – dacă ni se aprobă, am putea să renovăm clădirile principale din Campus, Sala de Gimnastică Veche, să facem un nou cămin studenţesc din clădirile abandonate în Campusul B şi să creştem facilităţile pentru studenţii noştri”, a mai spus rectorul Bungău.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor