Finanţări europene pentru firme, semnate cu ministrul

Finanţări europene pentru firme, semnate cu ministrul
Joi, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a semnat, în sala mare a Prefecturii, trei contracte de finanţare pe fonduri europene pentru creşterea competitivităţii în mediul de afaceri.

Este vorba despre firmele SC Sapient SRL (2 proiecte), SC Tony Invent SRL şi SC Afaceri Orădene SRL. „Este un exemplu foarte important, pentru că e o dovadă de sprijin a sectorului privat. Este şi un proiect extrem de interesant, industria farmaceutică şi cea chimică aduc valoare adăugată şi este recomandabil să fie sprijinite în orice economie, deoarece banii vor fi mult mai bine cheltuiţi în această zonă”, a afirmat ministrul Teodorovici, cu această ocazie.

„Trebuie să investim în zona de export în afara spaţiului european. Suntem dependenţi 70% de spaţiul european. Să investim în aceste zone geografice din România unde situaţia o cere şi să putem să recuperăm decalajele între noi şi alte state din Europa. Să investim în cercetare, dezvoltare, cum e exemplul de astăzi”, a ţinut să mai transmită ministrul, care a avut veşti bune pentru mediul de afaceri, în privinţa procedurilor de accesare a fondurilor europene pentru perioada 2014 – 2020.

Promite proceduri simple

„Nu vor mai trebui sute de pagini de maculatură, vor fi multe lucruri simplifcate din birocraţie. Nu vor mai fi obligaţi să aducă, inclusiv adeverinţele de la ANAF. Le vom căuta noi, administraţia, în sistem. La fel, deponenţii de proiecte nu vor mai fi obligaţi la scrisori de garanţie bancară sau să dovedească faptul că au cofinanţare, ci doar vor semna o declaraţie pe proprie răspundere, ceea ce este foarte important”, au fost anunţurile foarte importante ale ministrului fondurilor europene.

„Spunem cu toţii că sectorul privat reprezintă motorul economiei. Este normal ca şi măsurile să fie pe măsură, pentru a susţine şi celelalte cerinţe”, a mai spus acesta. Şi premierul Ponta a ţinut să participe, afirmând că deblocarea fondurilor pe competitivităţi reprezintă „o mare victorie pentru noi, pentru că am reuşit să deblocăm aceşti bani pentru companii”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !