Finanţări pentru industrii creative şi IT

De Dan Birta
Finanţări pentru industrii creative şi IT
Finanţările nerambursabile sunt acordate prin intermediul Programului de antreprenoriat Critbiz.

Joi, 11 octombrie, la Gekko Pub, a avut conferința programului de antreprenoriat Critbiz, unde, pe lângă prezentarea situaței actuale a programului, a fost prezentată şi o cercetare despre situația industriilor creative și IT din Regiunea Nord-Vest.

Nu mai puţin de 48 de antreprenori din Regiunea Nord – Vest a României vor beneficia de finanţări nerambursabile de până la 40.000 euro pentru dezvoltarea unei facaeri în sectoarele industriei creative şi IT. Finanţările sunt acordate prin intermediul Programului de antreprenoriat Critbiz, ai cărui partneri principali sunt Asociaţia pentru Promovarea Afacerilor în România, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi Grupul Pont. Cei 48 de antreprenori vor fi selectaţi din judeţele: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

„Proiectul este finanţat din Fondul Social European prin POCU 2014 – 2020. Este realizat în parteneriat cu APAPR, CCI Bihor şi Grupul Pont din Cluj Napoca. Sunt în a 11-a lună a proiectului. Am organizat cusuri de antreprenoriat şi a fost realizată o cercetare ştiinţifică legată de industriile creative şi domeniul IT din Regiunea Nord-Vest. Au fost depuse 171 de planuri de afaceri. Vor fi selectate, pe bază de punctaj, 48 de planuri de afaceri care vor primi finanţare, de maxim 40.000 de euro”, ne-a declarat Nagy Gabor, managerul de proiect.

Antreprenorii prezenţi la conferinţă aveau emoţii şi sperau fiecare, ca planul său de afaceri să fie admis la finanţare.

„Noi dorim să facem ceva la o calitate mai bună. Avem o tipografie de serie mică şi vrem să o modernizăm. Tipografiile normale fac în serii mari şi nu se pretează pentru antreprenorii mici. Am participat la cursuri, am susţinut şi examenul şi aşteptăm să vedem dacă vom fi selectaţi pentru a primi finanţare”, a precizat Sallay Beatrix din Oradea.

Studiul de piaţă aferent proiectului îl vom face public într-un articol viitor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !