Firmele, sprijinite de stat să participe la târguri

De Dan Birta
Firmele, sprijinite de stat să participe la târguri
© Firmele vor primi finanţări pentru pentru târguri internaţionale
Statul finanţează participarea firmelor româneşti la târguri internaţionale şi misiuni economice.

Firmele bihorene au posibilitatea de a primi finanţare de la stat pentru a participa atât la târguri externe cât şi la misiuni economice şi acţiuni de promovare a produselor româneşti. „Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri suportă, parţial sau total, din fonduri de la bugetul de stat, cheltuielile privind participarea la târguri şi expoziţii internaţionale”, ne-a informat Constantin Badea, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor.

Finanţări

Astfel, se suportă 50% din cheltuielile privind transportul şi cazarea pentru un participant de la fiecare expozant, la nivelul baremelor stabilite pentru instituţiile publice. De asemenea, se suportă în totalitate cheltuielile privind: transportul, asigurarea şi manipularea exponatelor, mostrelor şi materialelor publicitare, formalităţile vamale aferente acestora, depozitarea ambalajelor aferente exponatelor pe perioada desfăşurării acţiunii promoţionale, elaborarea proiectului de execuţie a standului, închirierea, construirea şi amenajarea spaţiului expoziţional, transportul materialelor aferente, cheltuielile generale pe perioada de desfăşurare a acţiunilor promoţionale, cheltuielile de reprezentare şi de protocol, etc.

Programul de participare la târguri şi expoziţii internaţionale, cu finanţare de la bugetul de stat, se elaborează, anual, de Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afacerii, în colaborare cu structurile asociative cu atribuţii şi activitate în domeniul exportului şi se aprobă de ordonatorul principal de credite, cu acordul Consiliului de Export.

În ceea ce privește misiunile economice și acțiuni de promovare a exporturilor în stăinătate, sunt suportate de la bugetul de stat 50% din cheltuielile de transport şi cazare pentru un participant de la fiecare firmă, la nivelul baremelor stabilite pentru instituţiile publice. Statul suportă 100% cheltuielile privind transportul în interiorul ţărilor de destinaţie pentru persoanele care participa la acţiunile respective, cheltuielile de deplasare pentru persoanele care organizează şi coordonează acţiunile, inclusiv a unui reprezentant din partea patronatului de ramură care contribuie la realizarea acţiunii respective, etc. Informații suplimentare privind criteriile de eligibilitate, lista târgurilor și alte informații pot fi accesate pe site-ul http://www.dce.gov.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !