Florena Sandro, un star la The Voice Kids Germania

De Veronica Bursaşiu
Florena Sandro, un star în devenire
Florena Sandro, un star în devenire
Mica artistă cântă de la 5 ani, iar acum este elevă în clasa a VII la Liceul Penticostal Bethel.

Wow! Au exclamat nemţii când au văzut pe micuţa bihoreancă Florena Şandro în preselecţiile destinate copiii de la Vocea Germaniei- The Voice Kids. Dicţie, prezenţă scenică, ce timbru, ce vibrato! Acestea au fost argumentele adolescentei în preselecţiile derulate de specialişti din Germania care sunt în căutarea unei voci deosebite. A câştigat trofeee şi premii în concursuri internaţionale din Budapesta, în Muntenegru şi Bosnia. În ţară, premiile obţinute sunt greu de numărat: locul I cu trupa ei Trio Junior, la Festivalul Cervbul de Aur Junior, locul I la Festivalul naţional Nymphea Music 2008, locul I la Festivalul international „Suflet de stea” 2009 . Înotul, călăria sunt hobbyurile ei. Dar pe primul plan rămâne muzica.

„La muzică nu voi renunţa niciodată ”, le-a spus Florena specialiştilor din Germania la interviul care a urmat după ce a susţinut proba vocală. Calităţile vocale ale fetiţei au fost descoperite de o rudă. Între 5-8 ani a studiat muzica la Palatul Copiilor cu profesoara Dana Oprescu. Apoi a început să-şi perfecţioneze tehnica vocală cu profesoara Meda Horjan. Idolul său este însă Mickael Jackson pe care Florena îl admiră pentru căşi-a creat un stil propriu. „Pentru început, Florena a trimis o filmare live cu ea interpretand o piesă ,a fost selectata apoi a plecat în Germania unde a participat la preselecţii alături de sute de copii.A făcut o impresie deosebită fiind singurul copil din grupa 13-14 căruia nu i s-a reproşat nimic ”, spune Meda Horjan, profesoara cu care Florena se pregăteşte la Meda Music. Mama Florenei o susţine pe mica artistă în tot ceea ce face.

„Florena a fost selectată şi la emisiunea «M-a făcut mama artist» de pe Prima TV, dar nu am putut să o duc deoarece trebuia să lipsim de la şcoală şi de la muncă timp de trei luni. Atunci a fost supărată şi m-a întrebat: «Mamă, de ce alţi copii pot să meargă!». Atunci i-am promis că vom face tot ce ne stă în putinţă să o susţinem! Iar oportunitatea a venit în momentul în care un prieten din Germania ne-a spus, după ce a văzut o înregistrare cu Florena, că păcat ca fetiţa să nu fie văzută şi de specialiştii din Germania. «Nu daţi înapoi!», a insistat prietenul nostru”, spune mama Florenei. Doamna Sandro spune că Florena a avut un moment de ezitare înainte de concurs, când s-a gândit că româncă fiind nu va fi votată de nemţi.

Cu ochii în lacrimi

„Ne-a liniştit însă prietena noastră din Germania, care a spus că acolo merg copii din toată lumea şi că în Germania corectitudinea şi dreptatea sunt la ele acasă. Au fost sute de copii acolo: din Bulgaria, Turcia, ba chiar din America. Lorena nici nu a ştiut că e în preselecţii. Astfel că Don’t remember a cântat live, fără negativ. Poate că a fost mai bine aşa fiindcă nu a avut emoţii. Credea că doar se încălzesc, că fac repetiţii. Tatăl său a ieşit cu ochii în lacrimi din sala în care s-au anunţat rezultatele. Eu am încremenit, nu am ştiut ce s-a întâmplat. A plâns de bucurie când specialiştii din Germania au spus : «Wow , ce copil bine pregătit. Ce dicţie, ce prezenţă şcenică!»”, spune mama Florenei. În lunile care urmează , Florena are o decizie greu de luat. A fost selectată şi la „Românii au talent!”. Aşa că trebuie să răspundă la întrebarea : „Să particip la «Românii au talent» sau la «The Voice Kids?»”. Mult succes Florena, orice decizie ai lua!

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !