Florica Cherecheş despre numirea directorilor de şcoli: „Liber la derogări!”

4Comentarii
Florica Cherecheș
Florica Cherecheș
La început de an, aflată încă în vacanţa parlamentară regulamentară, deputatul liberal Florica Cherecheş acuză Ministerul Învăţământului că politizează la loc funcţiile de directori şi directori adjuncţi ai şcolilor.

Asta în urma unei tentative a Guvernului Cioloş de a le atribui prin concurs, în ideea ocupării lor pe merit, şi nu pe culoare politică.

„Profitând de faptul că atenția românilor se îndreaptă spre fenomenele meteorologice ce au pus stăpânire pe întreaga ţară, proaspăt instalat în fotoliul de ministru al Educaţiei, PSD-istul Pavel Năstase, printr-o notă internă, ordonă politizarea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi, neocupate prin concurs, deturnând astfel scopul iniţial al concursului pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală: numirea pe criterii de competenţă”, reclamă Cherecheş.

În nota transmisă de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (!?), semnată de ministrul Pavel Năstase şi de secretarul de stat Liviu Pop, nu se regăseşte semnătura unui jurist din minister, ceea ce înseamnă că Departamentul Juridic nu şi-a asumat această decizie, se arată în comunicatul deputatei.

Ilegală?

Cherecheş reclamă că „nota semnată de ministrul educaţiei şi secretarul de stat este ilegală, pentru că nu poate anula o prevedere din metodologia de concurs, aceasta putând fi modificată doar printr-un Ordin de Ministru, adică printr-un act juridic cu o valoare echivalentă sau mai mare cu cea a actului modificat”.

„Partidul Naţional Liberal adresează un avertisment tuturor inspectorilor şcolari judeţeni, îndemnându-i să nu intre în acest joc de ilegalitate al PSD şi să nu numească directori şi directori adjuncţi pe baza acestei adrese fără valoare juridică, pentru că ei vor fi cei răspunzători în faţa legii pentru nerespectarea Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice nr. 5.080 din 2016, în detrimentul şcolii româneşti, cadrelor didactice şi părinţilor, periclitând mediul educaţional care asigură dezvoltarea armonioasă a tuturor elevilor”, îşi încheie ea critica.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor