Florica Chereches la Palatul Westminster

De Veronica Bursaşiu
Florica Chereches la Palatul Westminster
Membru al Grupului de prietenie cu Marea Britanie și al Grupului ecumenic de rugăciune, deputatul Florica Cherecheş s-a întâlnit parlamentari din Marea Britanie și din alte țări, atât europene, cât și de pe alte continente pentru a discuta probleme actuale de colaborare bilaterală.

Oportunitatea sa ivit ca urmare a invitaţiei Președintelui Camerei Comunelor din Parlamentul Britanic, dl. John Bercow. Parlamentarul bihorean a participat în data de 25 iunie 2013 la Micul dejun cu rugăciune din Parlamentul Britanic. Evenimentul a avut loc în Palatul Westminster și a fost condus de parlamentarul Tim Farron. Tema din acest an a fost „Dumnezeu și societatea: Credința în Dumnezeu în Marea Britanie a secolului XXI”. Primul ministru al Marii Britanii, David Cameron, a adresat celor 650 de participanți un mesaj video în care a subliniat rolul vital pe care îl are creștinismul în viața societății. „Acesta a avut nu doar o influență istorică, dar continuă să motiveze cetățenii la slujire și sacrificiu de sine. Domnia sa a menționat moștenirea creștină a Marii Britanii, care trebuie recunoscută fără nicio teamă.În intervenția sa, Dl. John Bercow a apreciat evenimentul ca fiind o oportunitate pentru dezbaterea unor probleme importante cu care se confruntă omenirea în zilele noastre și s-a referit la calitatea excepțională a vorbitorilor.Mesajul principal a fost transmis de dl. John Lennox, Profesor de matematică la Universitatea Oxford, care s-a referit la importanța creștinismului de-a lungul istoriei, dar și în prezent, pentru dezvoltarea societății ”, a spus deputatul PNL Bihor.

Parlamentarul bihorea a avut şi întâlniri individuale cât și cu grupuri, cu următorii parlamentari: David Burrowes, Fiona Bruce, Sharon Hodgson, Jeremy Lefroy şi Darren Millar, din Marea Britanie, precum şi parlamentari din alte ţãri: Andreas Karlsboeck din Austria, Chris Emeka Azubogu și Sokonte Davies, din Nigeria.

„Totodatã, am purtat discuţii Dl. Jeremy Wilmshurst, care lucrează în cadrul Departamentului de Poliție al Foreign & Commonwealth Office, fiind în special responsabil de parteneriatul cu statele arabe, cu Colonelul în rezervă, Richard Sandy, care lucrează pentru Military Ministries International, cu Dna. Nola Leach, Director al organizației nonprofit CARE și cu Dl. David Fieldsend, Manager la aceeași organizație ”, a spus Florica Cherecheş.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !