Florica Chereches si Ioan Cupsa nu vor casatorii gay

Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa
Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa
Deputatul PNL Florica Cherecheş vrea ca noua Constituţie să prevadă explicit faptul că instituţia căsătoriei se referă la uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie! Actulmente, Constituţia prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”.

 Parlamentara îşi doreşte ca legea fundamentală să prevadă expres sexul soţilor pentru a evita legiferarea pe viitor a căsătoriei între persoanele de acelaşi sex! „Să nu deschidem uşa la uniuni de alt gen!”, cere Cherecheş. Colegul Floricăi Cherecheş, Ioan Cupşa, a oferit explicaţii suplimentare, spunând că dorinţa sa şi a colegei sale este de a face distincţie între căsătorie şi protecţia cuplurilor de acelaşi sex. „Sunt două lucruri diferite: căsătoria, ca instituţie juridică şi convieţuirea. Căsătoria are o încărcătură istorică şi culturală. Şi convieţuirea (între persoane de acelaşi sex – n.r.) are nevoie de o protecţie similară, dar nu identică. Protecţia intereselor legitime se poate realiza şi fără să desfiinţăm o instituţie cu încărcătură istorică, culturală, ce are şi o componentă meta-juridică. Nu înseamnă că cuplurile homosexuale nu trebuie protejate”, a încercat să ofere o explicaţie deputatul Cupşa.

De altfel, Florica Cherecheş este interesată ca noua Constituţie să apere valorile moralei creştine. „Să vedem dacă sunt şi articole care ar putea fi îmbunătăţite, astfel încât să fie păstrate valorile creştine”, declară parlamentara. În acest context, Cherecheş a fost mândră să anunţe că face parte din grupul ecumenic de rugăciune constituit la nivelul Parlamentului (!), din care fac parte şi preoţi. Florica Cherecheş e membră în grupurile de prietenie cu Marea Britanie, Danemarca, Islanda şi Finlanda.

 

Cupşa, şef cu Coreea

In schimb, Ioan Cupşa a anunţat că e preşedintele grupului de prietenie cu Coreea de Sud şi că în această calitate are deja programată o întâlnire cu ambasadorul Coreei la Bucureşti. Deputatul afirmă că în această calitate va susţine interesele Bihorului în relaţia cu „tigrul asiatic”. Ca membru în comisia juridică, Cupşa spune că deşi „parlamentarul nu este unul decident, e unul informat”, deoarece toate legile trec prin această comisie.

Atât Cherecheş cât şi Cupşa au ţinut să transmită faptul că se întâlnesc regulat cu primarul Ilie Bolojan şi cu directorii din Primărie. Cei doi deputaţi au precizat că până acum au fost într-o perioadă de acomodare cu statutul de parlamentar.

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor