Formarea profesională a adulţilor, la Ministerul Muncii

De Dan Birta
Luminiţa Popa
Luminiţa Popa
Furnizorii de formare profesională vor putea organiza în continuare cursuri de perfecţionare şi calificare inclusiv de nivelurile 5 şi 6.

Veşti bune pentru furnizorii de formare profesională. Formarea profesională a adulţilor va rămâne în coordonarea Ministerului Muncii. Potrivit informaţiilor primite de la Steluţa Racolţa, preşedintele Asociaţiei Patronale a Furnizorilor de Formare Profesională din România, decizia a fost luată în 28 martie, în Comisiile de specialitate reunite de la Camera Deputaților (Comisia de Muncă și Comisia de Învățământ), când au fost analizate propunerile de modificare a OUG 96/2016.

„Comisiile au decis că formarea profesională a adulților va rămâne în coordonarea Ministerului Muncii. Furnizorii de formare profesională vor putea organiza cursuri de perfecționare și specializare pentru toate nivelurile de calificare din Cadrul Național al Calificărilor – fără să se mai emită o listă specială din partea Ministerului Muncii pentru noile dosare de autorizare”, a precizat Steluţa Racolţa.

Așadar, după aprobarea de către Parlamentul României a OUG 96/2016 cu amendamentele care au fost aprobate marţi, 28 martie, în comisiile de specialitate reunite, toți furnizorii de formare vor putea depune dosare de autorizare pentru cursuri de perfecționare și specializare, inclusiv pentru nivelurile de calificare 5 și 6 din CNC.

„Este o veste foarte bună pentru noi. Era o stare de incertitudine, care acum a luat sfârşit. Ne putem continua activitatea de formare profesională”, a precizat Luminiţa Popa, director general Corporative Consulting.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !