Forţa Opoziţiei sau „când Puterea nu-i acasă…”

De Cristina Ghilea
Adelina Coste
Adelina Coste
PDL a punctat respingerea în CL a unui proiect strategic al administraţiei Bolojan.

Prima victorie, chiar dacă temporară, a Opoziţiei locale în Consiliul local, din acest mandat, a detaliată de democrat liberala Adelina Coste joi, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul partidului său.

Cu absenţa unor consilieri locali ai Puterii locale, în cea mai recentă şedinţă a Consiliului local, un proiect de strategie a administraţiei Bolojan a fost respins în plen. Este vorba de propunerea executivului de a schimba destinaţia tuturor locuinţelor pe care le deţine Primăria în Centrul Istoric cu rostul declarat de a le introduce în circuitul economic al perimetrului.

„E o premieră şi o dovadă că maşina de vot a Puterii poate fi oprită”, a declarat Coste. Consilierul local a spus că nu-şi face prea mari iluzii că voinţa exprimată în CL va dăinui: „într-o şedinţă viitoare sunt convinsă că ne va fi repusă în mape”.

Spaţii, nu chiriaşi

„Raportul de specialitate al AIO vorbeşte despre peste 800 de spaţii locative. Nicăieri nu se vorbeşte despre număr de chiriaşi. Estimez că sunt undeva la 1.500 de persoane afectate”, spune Coste. Aceasta a mai insistat că „evacuarea nu este o metodă naturală de golire a acestor spaţii ci una extremă”. Asta ca replică la remarca directorului AIO, Cristian Beltechi, cum că eliberarea spaţiilor se va face în ani de zile, pe cale naturală dar şi prin evacuarea scadalagiilor sau a rău platnicilor.

Steagul negru

„Cât de cinic să fii ca edil, ca să urmăreşti când se arborează steagul negru la poartă ca să mergi să vezi dacă poţi schimba destinaţia spaţiului rămas gol”, se miră democrat liberala. În opinia sa, schimbarea destinaţiei este ultima măsură, înainte de asta chiriaşii ar trebui să aibă ocazia să cumpere locuinţele.

Consiliera consideră utilă o comparaţie cu oraşele similare – Braşovul, Sibiul sau Sighişoara, înainte de luarea unei măsuri atât de radicale.

Democrat-liberala s-a arătat indignată de poziţia colegilor social democraţi, care au sprijinit cu avânt acest proiect al executivului local în ciuda evidentului caracter antisocial.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !