Francezii îi plătesc pe ţigani ca să revină în Bihor

Francezii îi plătesc pe ţigani ca să revină în Bihor
Miercuri dimineaţă se semnează la Prefectură acordul dintre Oficiul Francez pentru Imigraţie, Prefectură şi Consiliul Judeţean, ce urmăreşte reinserţia populaţiilor rrome plecate în Franţa în mediul lor de origine.

Adică în Bihor. Francezii sunt dispuşi să plătească pentru ca ţiganii să le părăsească ţara şi să revină de unde au plecat. Semnarea acordului local cu jude’ul Bihor are loc în prezenţa unei delegaţii din partea Grand Lyon, care are deja un acord de cooperare cu comuna Tinca.

Francezii, prin OFII şi comunităţile locale din Franţa unde au ajuns romii, îi vor plăti pe ţigani să se repatrieze şi, pe mai departe, să se integreze în societatea românească! Francezii se angajează să-i identifice pe romii plecaţi ce vor să revină în România, iar Instituția Prefectului şi Consiliul Judeţean se angajează să îşi dea concursul la reuşita proiectului convenit între Guvernul României şi cel francez.

Romilor din Franţa li se vor achita toate costurile cu revenirea în România, iar o dată ajunşi aici, vor fi „ţinuţi de mânuţă”, pentru a se integra în societate, fiind stimulaţi financiar pentru a rămâne în Bihor. Se va constitui un comitet tehnic, ia Prefectura va comunica din 6 în 6 luni către Reprezentanța OFFII de la București concluziile anchetelor sociale, precum și orice modificare apărută în situația familiilor beneficiare. Prin acest program, romii vor primi: un ajutor social de urgenţă pentru instalarea familiilor, un ajutor pentru ocuparea unui loc de muncă până la 50% din salariu, un ajutor pentru crearea de micro-intreprinderi. De asemenea, ţiganii vor beneficia de: un acompaniament social cu o durată de minim 3 luni; o formare și suport în cautarea unui loc de muncă; un ajutor pentru pregătirea proiectului microeconomic; un ajutor financiar pentru demararea proiectului economic; un ajutor pentru punerea în aplicare şi monitorizarea proiectului economic timp de un an.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor