Frustrat in PDL, s-a dus la MRU

De Călin Corpaş
2Comentarii
"Eu am făcut un pas mai la dreapta, ei sunt mai la stânga" Nicuşor Lepădatu
"Eu am făcut un pas mai la dreapta, ei sunt mai la stânga" Nicuşor Lepădatu
Medicul Nicuşor Lepădatu a părăsit PDL Bihor, dar a rămas aliatul aceluiaşi partid!

Nemulţumit că din PDL Bihor ar fi fost îndepărtaţi vechii pedişti adevăraţi şi că el personal nu a fost băgat în seamă în ultimii trei ani, Lepădatu a ales să lase PDL-ul şi să ia în mână Forţa Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu. Lepădatu, membru-fondator al PD-FSN Bihor, Lepădatu e de circa o lună preşedintele interimar al FC Bihor. Un FC Bihor politic! Deşi Forţa Civică va candida la alegerile parlamentare sub aceeaşi umbrelă cu cea a PDL – Alianţa România Dreaptă (ARD) – Lepădatu insistă asupra faptului că e vorba doar despre o alianţă preelectorală, până la alegeri.

PDL=PSD+PNL?!

„În corul care s-a creat la conducerea PDL Bihor eu n-am de ce să rămân solist. Acolo sunt mai multe voci din PSD, PNL… Am rămas doar eu cu Doina, secretara şi atunci m-am hotărât eu să fac un pas mai la dreapta. N-am de împărţit nimic cu colegii. N-au ascultat şi au ajuns unde au ajuns, de la 30 la 9%”, spune Lepădatu, care în trecut a fost preşedinte al organizaţiei PD Oradea şi vicepreşedinte la nivel judeţean.

Lepădatu vede în PDL „interese personale” care strică organizaţia municipală şi judeţeană. Lepădatu a făcut referiri lapidare la contractele pe care le are firma la care Gavrilă Ghilea este acţionar. Nici despre fostul preşedinte, Seremi, Lepădatu nu are cuvinte prea măgulitoare. „Seremi s-a băgat acolo unde nu se pricepea şi nu-i era locul (să fie preşedinte de filială – n.r.). O viaţă întreagă numai i s-a dat de la partid. Partidul i-a tot dat, el nu a venit cu nimic. Şi atunci, ceilalţi i-au spus: «dacă nu ne dai, ne luăm noi singuri» şi l-au trimis acasă”, s-a exprimat plastic ex-pedistul. Lepădatu deplânge plecarea lui Mircea Matei din rândul combatanţilor PDL Bihor. Dă senzaţia că îl regretă şi pe Petru Filip, „cu toate păcatele lui”.

Vrea candidaţi

Nu numai că nu-i prea agreează pe actualii şefi ai PDL Bihor, dar aşteaptă de la aceştia şi să cedeze în favoarea Forţei Civice două colegii parlamentare. Lepădatu ar vrea ca Forţei Civice să i se dea posibilitatea să desemneze candidaţii ARD într-un colegiu deputaţial, respectiv unul de Senat în Oradea. Secretar general al Forţei Civice Bihor este Radu Pentie – alt fost membru de vază al PDL Bihor, deţinătorul localurilor Grand Palace şi Kelly’s Irish Pub. Lepădatu spune că nu vrea să se certe cu pedeliştii. „Nu avem de ce să ne certăm unii cu alţii, nu ştiu de ce suntem supăraţi unii pe alţii. Eu n-am de ce să fiu pe ei. Eu am făcut un pas mai la dreapta, ei sunt mai la stânga şi colaborez cu ei cât se poate”, e mesajul medicului către foştii săi colegi de partid.

Săptămâna trecută, liderul grupului consilierilor judeţeni PDL, Ioan Avrigeanu, informa că Lepădatu şi Pentie reprezintă Forţa Civică a lui MRU, în Bihor. Avrigeanu spune că a aflat despre „dezertarea” celor doi abia după ce aceştia s-au înscris în FC.

Acum, Lepădatu aşteaptă de la Primărie un sediu pentru partid. Spune că a găsit deja un spaţiu, lângă Teatru. Deşi a depus cerere, susţine că nu a primit nimic, deocamdată. „Aştept să treacă luna şi probabil îi vom acţiona în contencios”, îşi anunţă intenţiile militantul politic reconvertit, pe un ton uşor războinic.

 

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor