Fundatia Miscarea Populara in cautarea masei cririce … electorale

De Cristina Ghilea
16Comentarii
Prima ieşire publică a Fundaţiei Mişcarea Populară
Prima ieşire publică a Fundaţiei Mişcarea Populară
Organizaţia şi-a prezentat conducerea şi obiectivele cu ocazia primei conferinţe publice.

„Mişcarea Populară! Fundaţia Mişcarea Populară”, ar putea fi o formulă de introducere potrivită pentru organizaţia care poartă acelaşi nume cu un partid politic dar are pretenţia să nu fie confundată cu acesta.

Conducerea organizaţiei, în funte cu liderul său local, universitarul Sorin Borza, s-a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, găzduită de Biblioteca Judeţeană.

Exemplul personal

„Ce aşteaptă fundaţia? Oameni care cunosc valoarea demnităţii şi cred în onoare, care s-au justificat profesional prin propriile lor forţe”, a explicat liderul local. „Să vină lângă noi oameni care au idei şi sunt dispuşi să se bată pentru ele”, a mai spus acesta.

Universitarul apreciază că fundaţia, chiar lipsită de pârghii politice, are potenţialul de a influenţa inclusiv politicienii aflaţi la putere, prin presiune publică. Nuanţând un secret cunoscut de toată lumea, Borza a explicat că politicienii îşi pot schimba modul de acţiune funcţie de alegători, cu condiţia să apară o masă critică de oameni care să preseze pentru o temă comună. Această masă critică speră liderul fundaţiei să o capaciteze.

„Nu pedepsele şi amenzile educă oamenii, ci valorile şi exemplul personal. Eu şi cei de aici putem oferi asta”, crede liderul bihorean al fundaţiei, încadrat de conferenţiarul Dorin Coita, omul de radio Marton Attila, jurnalistul Daniel Meze şi economistul Claudiu Popa, până de curând PDL-ist.

Afinităţi

Sorin Borza spune că, pe plan naţional, îşi află afinităţi în modul de gândire cu Marian Papahagi, Cristian Diaconescu sau cu Daniel Funeriu.

Dacă universitarul Coita şi-a asumat rolul de a mobiliza resurse pentru organizaţie, Marton Attila pare să-şi fi luat ca sarcină atragerea minoritarilor maghiari. „Nu am fost de acord cu acest clivaj, acest bipolarism creat între români şi maghiari. Maghiarii au de ales între Kiss şi Tokes, e o marjă de manevră prea îngustă”, spune acesta, inisistând că fundaţia este un loc potrivit şi pentru etnicii maghiari. Claudiu Popa, fost democrat liberal zice că a părăsit partidul din cauza alterării atmosferei în Bihor şi de la nivel naţional.

 16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor