Furturi depistate si cercetate

De Alexandra Lăzureanu
1Comentariu
Furturi depistate si cercetate
Mai mulţi suspecţi de furturi, au fost depistaţi şi sunt cercetaţi de poliţiştii bihoreni în acţiune.

Miercuri, în intervalul orar 6:00 – 10.00, poliţiştii Secţiei 3 de Poliţie Rurală Biharia au acţionat pe raza comunelor Sălard şi Cetariu pentru prevenirea şi combaterea micii criminalităţi rurale, respectiv pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a unor persoane suspectate de comiterea unor furturi de animale, păsări şi bunuri casnice din gospodăriile localnicilor. Astfel, a fost identificat şi cercetat în stare de libertate M.Z.(28 ani), din Sălard, suspectat că în mai, ar fi sustras diverse unelte din anexele unei locuinţe din Sălard. Prejudiciul a fost recuperat parţial, iar cercetările în cauză continuă. Acelaşi bărbat este bănuit de poliţişti că într-o altă noapte, ar fi sustras un moped aparţinând unui localnic. În cadrul acţiunii au fost identificaţi şi s-a început urmărirea penală faţă de T.A.(46 ani) şi V.B.(25 ani), ambii din Sălard, suspectaţi că în iunie, ar fi sustras diverse piese şi componente metalice dintr-o societate comercială din Sălard. Prejudiciul, în valoare de 4.000 lei, a fost recuperat, iar cercetările continuă. De asemenea, au fost identificaţi şi s-a început urmărirea penală şi faţă de S.D. şi M.I., ambii din Sălard, bănuiţi că la 15 iunie, ar fi sustras jgheabul metalic de la un imobil din Şişterea. Prejudiciul a fost recuperat, iar cercetările în cauză continuă. În cadrul acţiunii au mai fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii nr. 61/1991 şi O.U.G. nr. 195/2002, cu amenzi în valoare de 920 lei.

Lemne furate

În aceeaşi zi, poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie Rurală Borod au acţionat pe raza de competenţă alături de reprezentanţi ai Direcţie Silvice Bihor, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Astfel, în cadrul acţiunii a fost depistat orădeanul F.G.(57 ani), în timp ce transporta 3,72 metri cubi de lemne de foc, specia fag, în valoare de 361,10 lei, fără documente justificative. De asemenea, a fost depistat H.V.(46 ani), din judeţul Cluj, în timp ce transporta cu o autoutilitară 26,4 metri cubi de lemne de foc, în valoare de 6.060 lei. În urma verificării documentelor, poliţiştii au constatat că materialul lemnos transportat nu corespunde cantitativ cu datele înscrise în avizul de însoţire a mărfii. În cadrul acţiunii a fost depistat şi S.F.(36 ani), din Aiud, în timp ce transporta 30,9 metri cubi de lemne de foc, în valoare de 3.528 lei, iar materialul lemnos nu corespundea din punct de vedere al speciei cu datele înscrise în avizul de însoţire a mărfi. Totodată, a fost depistat D.E.(40 ani), din judeţul Alba, în timp ce transporta cu o autoutilitară 31,3 metri cubi de lemne de foc, în valoare de 3.628 lei, iar materialul lemnos nu corespundea din punct de vedere cantitativ şi nici din punct de vedere al speciei cu datele înscrise în avizul de însoţire a mărfii. În fiecare dintre cazuri s-a procedat la confiscarea întregii cantităţii de lemne de foc, iar conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010. Tot miercuri, între Stâna de Vale şi Budureasa, poliţiştii Secţiei 2 de Poliţie Rurală Beiuş l-au depistat în trafic pe M.N.(42 ani), din Budureasa, în timp ce transporta cu un tractor agricol 4 metri cubi de lemne de foc, fără documente legale de transport. Materialul lemnos, în valoare de 390 lei, a fost ridicat în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

 

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor