Gala Diplomelor 2011 la Oradea

Reactualizat la:
Gala Diplomelor 2011 la Oradea
Gala Diplomelor 2011 la Oradea
Au trăit o seară specială. Opt absolvente de la Arte Decorative şi-au prezentat creaţiile în faţa profesorilor, părinţilor, prietenilor. A fost o nouă ediţie a Galei Diplomelor studenţilor de la Facultatea de Arte Vizuale.Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Municipiului.

 Temele abordate de absolvente au fost diverse, ele ilustrează preocupările acestei generaţii şi se înscriu în tendinţele actuale din modă. Gala Diplomelor a fost deschisă de Diana Deneşi cu o colecţie pentru copii: “Insect”. Inspirată, evident, din lumea insectelor. A fost o colecţie care a impregnat, încă de la început, ritm şi veselie evenimentului. Manechine au fost copiii de la Grădiniţa 13. Din lumea insectelor, deja cunoscutul designer Suzana Buna, ne-a dus la “Origini în contemporaneitate”. Arta populara s-a dovedit a fi, încă o dată, o sursă inepuizabilă de inspiraţie. Intenţia designerului a fost de a reactualiza şi fixa originile costumului popular românesc în realitatea secolului XXI, dar şi de a-l readuce la acel util-purtabil de la care a pornit existenţa acestuia. “Corps Bride”, filmul lui Tim Burton a fost sursă de inspiraţie pentru “Metamorphoses”. Anca Brisc a ţinut să demonstreze că între filme şi modă a existat întotdeauna o legătură puternică, iar influenţa reciprocă s-a dovedit benefică pentru ambele domenii.

 

Anca Brisc a preluat în colecţia ei elemente ce amintesc de silueta feminină din epocă, dar şi elemente din costumul masculin –fracul, interpretându-l de fiecare dată într-o manieră personală. “Muzele lui Klimt” au fost aduse pe catwalk de Andreea Terme. Este o colecţie inspirată din lucrările pictorului Gustav Klimt, pictor secessionist care a reuşit să creeze imagini feminine memorabile. Colecţia se adresează femeilor între 18-30 de ani şi vizează un tip feminin cu o personalitate complexă ce conştientizează inocenţa, vulnerabilitatea, erotismul şi maternitatea ca părţi ale aceluiaşi întreg. În “The other space” i-a purtat pe cei prezenţi Kerekes Anita, care a avut ca punct de pornire al colecţiei pictura şi arhitectura chineză. În viziunea Anitei, moda înseamnă mai mult decât o marfă în care exprimarea statutului social este în prim plan. Ea a pus accentul pe conceptul şi mesajul costumelor, care s-au apropiat de cele promovate prin performance fiind asemenea unor statui sau micro-spaţii în spatele cărora te poţi refugia, lăsând loc unei scufundări mai profunde în sine.”Eclipsa” a inspirat-o pe Teodora Todinca. Colecţia ei prêt a porter pentru primăvară-vară se adresează unei femei puternice, cu stil şi personalitate aparte, cu vârsta între 20-40 de ani. Stilul, croiul derivă din moda anilor ’30-’40, perioadă în care imaginea femeii-aspectul elegant combinat cu libertate de mişcare corespunde tipului de personalitate feminină căreia i se adresează colecţia. Tipologia femeii fără vârstă, inaccesibilă, vulnerabilă, labilă şi în acelaţi timp agresivă a fost surprinsă de Diana Ţinţari în “Outside”. Spectacolul s-a încheiat în stil “Barock”. Popp Adela şi-a prezentat propria viziune asupra stilului heavy metal. Este o colecţie pentru adolescenţii neliniştiţi şi libertini, cu o mare pasiune pentru rock, puşi în corelaţie cu aerul de martiraj, dramatismul şi dezechilibrul perioadei baroce.

Absolvenţii orădeni care au optat pentru modă-design vestimentar se află pe un teritoriu fascinant, promiţător, dorit şi aglomerat. Concurenţa nu poate fi însă decât un motiv de progres.

Veronica Bursasiu

Gala Diplomelor la Lotus Center Oradea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !