Gala „Sănătatea Ta”

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
1Comentariu
Ediţiile precedente, de succes
Ediţiile precedente, de succes
Evenimentul va avea loc vineri, 28 august, orele 19:00, la Hotel President.


Prima ediție a avut loc în anul 2011 la inițiativa Ministrului Sănătății din acea perioadă, Cseke Attilla, premiații fiind medici invitați ai emisiunii „Sănătatea Ta”.

„Am fost onorați de prezența celor trei Miniștri ai Sănătății, dl Cseke Attilla, dl. Raed Arafat și dl. Ladislau Ritli precum și personalităţi din lumea politică și nu numai care au apreciat actul medical bihorean”, spune Camelia Păşcui, Președintele Asociației „Sănătatea Ta, Adevăr și Caritate”.

Specializare unică

Evenimentul din acest an se dorește a avea o latură caritabilă, de premiere a activității medicale și de punere în valoare a activității medicului militar, întrucât în Oradea funcţionează singurul spital MAI din Ardeal, spital în care se află specialiști pentru tratarea stresului posttraumatic.

Sindromul stresului posttraumatic, termen utilizat de către SUA după războiul din Vitenam, este un diagnostic care nu există în lumea medicală din țară. Una dintre principalele probleme asociate stresului posttraumatic, care derivă tocmai din simptomele tulburării ( izolarea, imposibilitatea de a verbaliza trauma), este că, de multe ori, militarii nu vor să vorbească despre experienţele din misiune. Acest refuz împiedică tocmai procesarea traumei.

„Pe 21 august 2015 se împlinesc 153 de ani de la actul de înființare a corpului ofițerilor sanitari de către Domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Dezvoltarea treptată a potențialului militar al țării, ridicarea capacității combative a armatei prin sporirea efectivelor și înzestrarea ei cu armament și muniție au influențat și organizarea medicinei militare, care trebuia să se adapteze noilor condiții. După 1990, sub egida diferitelor organizaţii internaţionale de securitate, structurile medicale româneşti şi-au îndeplinit cu succes misiunile în Kuweit, Somalia, Angola, Balcani, Irak şi Afganistan. Partea caritabilă va consta în motivarea financiară a tinerilor orientați înspre o carieră medicală.Avem în vedere premierea a 30 de persoane implicate în ajutorarea celor care duc o luptă continuă cu boala”, a precizat Camelia Păşcui.

Principele Bogdan Ioan Cuza, descendet al lui Alexandru Ioan Cuza este aşteptat la eveniment. El a mai onorat edițiile precedente, cu mesajul domniei sale către cei care poartă cu onoare uniforma albă.

„Sperăm ca în acest an să-i avem alături pe Principele Bogdan Cuza, dr. Raed Arafat, dl Ministru al Apărării Mircea Duşa, reprezentanți ai Ministerului Sănătății și a Ministerului Afacerilor Interne.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor