Galeria cu poveşti pictate

De Camelia Busu
Angela Szabo şi Dorin Chiş, la vernisaj FOTO: VÂLCAN IOAN
Angela Szabo şi Dorin Chiş, la vernisaj FOTO: VÂLCAN IOAN
Începând de sâmbătă, timp de o lună poate fi vizitată expoziţia „Dincolo de orizont”.


Picturile artistei Angela Szabo spun poveşti. Colorate, pline de viaţă, te fascinează prin detaliile care întregesc fiecare tablou. Oricât ai privi, descoperi de fiecare dată alte, şi alte personaje şi simboluri. Pline de fantezie, cu înţelesuri ascunse, poveştile se dezvăluie de fapt pentru fiecare altfel, se deschid în buzunarul sufletului, cum spune artista, împlinind mesajul.

Expoziţia „Dincolo de orizont, vernisată sâmbătă la galeria de artă de la Oradea Shopping City, cuprinde lucrări de diferite dimensiuni, ce vor putea fi admirate timp de o lună. Gazda evenimentului, artistul Sergiu Savin şi curatorul epoziţiei, muzeograful Călin Ghemiş au punctat din realizările Angelei Szabo, care a fost prezentă până acum în 42 de expoziţii de grup, şi se află la cea de a 13-a expoziţie personală.

3caiac

 

Invitat al artistei, Dorin Chiş a expus o serie de fotografii ce surprind detalii din alt fel de poveşti: un diafan fum de ţigară, un val înspumat, un ochi într-un trunchi de copac ori scânteieri dintr-un foc de tabără. Din spaţiul expoziţional nu au lipsit nici caiacele realizate de Dorin Chiş şi pictate în stilul inconfundabil al Angele Szabo. Evenimentul a fost încheiat de poetul Alexandru Sfârlea cu piesele cântate de Grigore Leşe, „Când îmi vine dor de ducă” şi „Viţă verde iadera”, o trimitere parcă spre cătunul de munte Runcuri, unde Angela Szabo pictează.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !