Gazdele Galei UNITER

De Veronica Bursaşiu
Radu Vaida
Radu Vaida
Teatrul Regina Maria ar putea fi gazda mult râvnitei Gale a Premiilor UNITER, socotită Oscarurile Teatrului românesc.


Dezvăluirea a venit din partea directorului artistic al Teatrului Regina Maria, Victoria Balint, în contextul unei conferinţe de presă care avea ca temă evenimentul ce poartă semnătura regizorului Radu Vaida „Dialoguri interioare”. „Dialogurile interioare” aduc pe scena Teatrului orădean personalităţi de marcă ale Thaliei. Astfel, în luna martie a anului viitor, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, are întâlnire cu orădenii. Răspunsul afirmativ al marelui actor întăreşte convingerea echipei de la conducerea Teatrului Regina Maria că, odată ce Caramitru-amfitrionul şi organizatorul Premiilor UNITER ne va trece pragul, cresc şansele ca, la proxima ocazie, Gala premiilor UNITER să fie transmisă de la Oradea. Fiindcă gazda tradiţională a evenimentului TNB s-a aflat în reparaţii capitale, gazdele Galei din ultimii doi ani au fost teatrele din Iaşi şi Târgu Mureş. Chiar dacă ediţia din acest an va avea loc în sala nou renovată a TNB, deoarece se doreşte ca Gala să fie itinerantă în ţară, Teatrul Regina Maria şi-a exprimat deja în scris disponibilitatea de a fi următoarea gazdă a galei din provincie.

Dialog cu PSS Bercea

Cea de-a VVI-a ediţie a Dialogurilor interioare îl are ca invitat pe PSS Episcopul Virgil Bercea. Acesta va fi faţă în faţă cu Radu Vaida vineri seara, de la ora 19:00 la sala Arcadia. Dacă până acum în cadrul evenimentului Radu Vaida dorea să exploateze omul din spatele personalităţii, acum regizorul vrea să aducă în prim-plan personalitatea deoarece „PSS este cunoscut de toată lumea ca un mare Om”. Dialogul nu trebuie ratat, în cadrul lui va fi tratată și tema Crăciunului, făcându-se o paralelă între consumism şi adevărata semnificaţie a sărbătorii. „Sunt extrem de fericit că PSS a acceptat invitaţia în contextul în care am aflat că Domnia Sa a declinat un premiu oferit de Preşedenţia României în 2004 deoarece s-a gândit că va fi valorificat electoral. Deci PSS nu cuplează la astfel de apariţii publice dacă lucrurile nu sunt bine aşezate. În timpul discuţiilor cu Episcopul Virgil Bercea s-a creat, mărturisesc, şi un fel de legătură în momentul în care am aflat că este nepotul Episcopului Todea, personalitate despre care Lucia Hossu Longin a făcut un documentar la care am participat atunci când promovam TVR Cultural”, a spus regizorul Radu Vaida.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !