Gheorghe Seica se intoarce!

De Cristina Ghilea
1Comentariu
Gheorghe Seica
Gheorghe Seica
Fostul şef de la evidenţa persoanelor, pus pe liber de primarul Bolojan, şi-a câştigat funcţia în justiţie.

„Mişto!” Aceasta a fost reacţia părţii portocalii a opoziţiei locale din Consiliul local la vestea că Gheorghe Seica, fostul şef al Direcţiei de Evidenţă Informatizată a Persoanelor trebuie repus în funcţie şi „premiat” cu salariile aferente pe perioada cât a stat departe de organigrama Primăriei. „Felicitări!”, le-a mai transmis edililor Dorin Corcheş, cel mai vocal pedelist din Consiliul local.

Repunerea pe funcţie a lui Gheorghe Seica a fost votată joi de consilierii locali, materialul intrând pe ordinea de zi în regim de urgenţă, fără a mai trece prin comisiile de specialitate.

„Există o sentinţă definitivă a instanţei privitoare la numirea d-lui Seica pe funcţia de şef Serviciu al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor al municipiului Oradea, şi aceasta trebuie pusă în aplicare”, a fost reacţia primarului Ilie Bolojan, cel care l-a pus pe liber pe Gheorghe Seica, în septembrie 2010.

Odată revenit în Primărie, Seica va lua locul ocupat în prezent de Cristian Popescu, căruia, a spus primarul, i se va oferi un post de execuţie. Nici pentru Popescu nu se arată vremuri prea bune în calitate, din nou, de subaltern al lui Seica dar nici acesta nu va avea în primarul Bolojan un şef prea binevoitor…

Nu ştiu câţi bani

Şi Eugenia Borbei, director peste juriştii Primăriei, şi Rodica Funar, şefa Biroului de Resurse Umane din Primărie s-au ferit să ofere detalii despre sumele pe care Primăria le are de vărsat în contul fostului şi viitorului şef de la Evidenţa Persoanelor. „Nu am calculat la zi dar nu poate fi mult, se plăteşte eşalonat, în primul an 5% din ce i se cuvine”, a spus Rodica Funar. Jurista Borbei a observat că plata acestor sume punctează o premieră naţională: o persoană care încasează bani ca salariat al statului – Gheorghe Seica lucrează la Primăria Holod, dar va primi şi sume compensatorii de la Primăria Oradea.

Seica a părăsit Primăria Oradea în urma unui scandal cu primarul Ilie Bolojan, care a vrut să-l înlocuiască de la conducerea direcţiei prin desfiinţarea direcţiei şi transformarea acesteia în serviciu. Postul nou creat a fost scos la concurs dar Seica a insistat că i se cuvenea fără testare şi instanţa se pare că i-a dat dreptate.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor