Ghilea vede investitii stopate si garantii fara rost

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
1Comentariu
Ghilea vede investitii stopate si garantii fara rost
Fost prefect, azi candidat ARD, Gavrilă Ghilea se întreabă cum sprijină Guvernul USL Oradea şi Bihorul.

„De când e USL la Putere nu s-a întâmplat decât că s-au întrerupt investiţii în derulare. Atunci se pune întrebarea: cum sprijină judeţul Bihor şi Oradea?”, a întrebat ieri Gavrilă Ghilea, candidatul ARD în Colegiul 3 Senat Oradea-Ceica-Salonta. Ghilea a precizat ulterior că se referă la întreruperea lucrărilor pe Şoseaua de Centură, precum şi sistarea lucrărilor de amenajare a bazinului Crişuri.

Fostul prefect opinează că actuala campanie electorală s-a desfăşurat în condiţii normale, de bun simţ, observând că USL a ales ca strategie „să garanteze pentru candidaţi”. „Nu văd ce garanţii trebuie făcute pentru candidaţi ce au fost în Parlament patru ani. Eu nu văd de ce să garanteze pentru ei domnul Ilie Bolojan. În patru ani au putut să-şi arate potenţialul. Iar dacă în patru ani nu au făcut nimic, atunci dacă ar garanta pentru ei ar face mai mult? Candidaţii au fost mai puţin văzuţi. Mai mult au vorbit cei ce garantează pentru ei”, a opinat Ghilea, dezvăluind faptul că Valeriu Boeriu, contracandidatul său din partea USL, nu a fost pe teren, în campanie, mai mult de două ore pe zi, din motive medicale.

Ce-şi propune

Ghilea a schiţat şi ceea ce-şi propune ca parlamentar: un pachet legislativ prin care statul să se oblige să perceapă TVA-ul de la firme doar la încasare, iar în cazul firmelor către care statul are, la rându-i, datorii, să se facă o compensare. Ex-prefectul spune că ar trebui umblat şi la legea insolvenţei, procedură pe care multe firme o folosesc azi pentru a scăpa de datorii. Pentru Ghilea, mai trebuie prevăzută obligativitatea statului de a indexa pensiile în raport cu rata inflaţiei. În acelaşi timp, candidatul a prezentat promisiunea ARD de a creşte salariul minim în 2013 de la 700 la 850 de lei, respectiv în 2014 la 1.000 de lei.

Dacă va ajunge în Parlament va sprijini pentru fonduri de la Guvern, indiferent cine va fi primarul, aşa cum a făcut şi ca prefect, promite Ghilea. „Nu mă voi duce în Parlament ca să pun piedici cuiva”, spune Ghilea, precizând că va sprijini şi proiectele Primăriei Oradea. De altfel, candidatul ARD e mândru de prestaţiile sale în funcţiile pe care le-a avut. „Îmi face plăcere să spun ce am făcut ca prefect, vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi viceprimar şi nu trebuie să garanteze nimeni pentru mine”, declară acesta, dorindu-şi ca cetăţenii „să meargă duminică la vot şi să-i voteze pe aceia care cred că-i pot reprezenta cel mai bine în Parlament, după ce au făcut până acum şi nu după alte îndemnuri”.

Replici venite dinspre USL1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor