„Grădina publică” Ciuperca, adjudecată

De Cristina Ghilea
1Comentariu
„Grădina publică” Ciuperca, adjudecată
Lucrările ar putea începe anul acesta, cu condiţia ca procedura să nu fie contestată. Luni e ultima zi pentru nemulţumiţi.


Asocierea de firme condusă de Abed Nego SRL e desemnată câştigătoarea procedurii de achiziţie organizată de Primărie, în căutarea unui executant pentru proiectul de reamenajare a Dealului Ciuperca. Aceasta a oferit 94% din valoarea estimată.
Adjudecarea ofertelor a avut loc vineri, 28 noiembrie 2014, procedura pentru care s-a optat este cerere de oferte şi nu licitaţie publică. Aceasta presupune termene mai scurte de pentru depunerea contestaţiilor.
„Vom da ordinul de începere a lucrărilor imediat după semnarea contractului, care ar putea avea loc luni, dacă nu sunt contestaţii, şi după depunerea garanţiilor. Proiectul e gata şi termenul de execuţie este de zele luni de la emiterea ordinului”, ne-a spus viceprimarul Mircea Mălan.
Asocierea Abed Nego SRL cu Adenandra SRL a oferit 4.989.967,34 lei fără TVA, faţă de valoarea estimată a proiectului, de 5.361.132 lei fără TVA.

Trei oferte

Pentru realizarea lucrărilor au fost depuse trei oferte, respectiv Asocierea Abed Nego Com SRL cu Adenandra SRL, Coloseum Print SRL și SC TIM – Trustul Instalații Montaj și Construcții SA.
Lucrarea se face în contul unui proiectul pe fonduri europene prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria, sub numele „Dezvoltarea unor habitate naturale din specii de arbori protejați și floră spontană pe Dealul Ciuperca din Municipiul Oradea”. Lucrarea cuprinde lucrările de arhitectură, instalații, întreținere spații verzi și realizarea unor habitate naturale din specii de arbori protejați și floră pe Dealul Ciuperca.

Grădina publică se va întinde pe 37.000 de mp, faţă de 1,5 hectare cât are azi Parcul Dealul Ciuperca. S-a ajuns la această suprafaţă prin achiziţia, în diferite forme, a terenului, şi printr-o înţelegere cu Episcopia Greco-Catolică.
Proiectul de amenajare prevede două accese spre spaţiul de recreere, de pe strada Graurilor şi de la baza dealului, peste calea ferată şi peste drumul expres. Doar până la punctul de belvedere sunt create condiţii de acces şi pentru persoanele cu dizabilităţi. În mijlocul dealului, proiectul prevede construirea unei terase cu tavan înierbat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor