Grădiniţă Waldorf, redeschisă lângă Gară

De Cristian Horgoș
Grădiniţă Waldorf, redeschisă lângă Gară
Grădiniţa Waldorf se redeschide într-un fost corp de şcoală de pe strada Călimăneştilor nr. 10.

Grădiniţa Waldorf înfiinţată în 2010 la Oradea se va redeschide în septembrie în fosta şcoală de pe strada Călimăneştilor, din spatele Gării.

„Alternativa educaţională a existat şi în Bihor, pe lângă o grădiniţă, din anii 2003 – 2004. Cât priveşte Grădiniţa Waldorf deschisă în 2010 într-un spaţiu din cartierul Luceafărul, contractul de comodat s-a încheiat şi a trebuit să mutăm cele două grupe în limba română la Grădiniţa 50 iar grupa maghiară la Grădiniţa Orsolya. Părinţii şi responsabilii programului Waldorf din Oradea ne-au solicitat o clădire în care să funcţioneze singuri, astfel că le-am găsit clădirea fostei şcoli de pe strada Călimăneştilor”, ne-a explicat inspectorul şcolar general Daniel Negrean. Potrivit şefului IŞJ Bihor, a mai rămas de găsit doar o personalitate juridică dispusă să adopte Grădiniţa Waldorf.

Preluată de «Schiller»

„Liceul Teoretic German «Friederich Schiller» a fost cel mai deschis, a organizat un simpozion cu educatorii Waldorf şi părinţii copiilor, astfel că am avizat preluarea. Rămâne de văzut dacă cei care vor asigura învăţământul Waldorf se vor promova destul de bine încât să îşi mărească număril copiilor şi al grupelor”, a mai declarat Negrean.

Reamintim că orădenii au putut lua contact cu spiritul Waldorf în luna iunie, când Orăşelul Copiilor a găzduit Ziua Pedagogiei Waldorf.

Detalii se pot găsi şi pe site-urile www.waldorf.ro, waldorf-oradea.blogspot.com sau pe www.facebook.com/gradinitawaldorf.oradea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !