Gratis pentru elevii de 10

De Cristina Ghilea
Râsul, la fel de vioi şi iarna Foto: ZOOO
Râsul, la fel de vioi şi iarna Foto: ZOOO
O notă de zece la materiile legate de biologie înseamnă o intrare gratuită la Zoo Oradea.


Începând de miercuri, elevii orădeni din clasele I-VIII sunt destinatarii campaniei „Grădina de nota 10”, lansată de administraţia Grădinii Zoologice din Oradea. Fiecare elev care primeşte un zece sau un FB la orice disciplină care are legătură cu ştiinţele naturii are o vizită gratuită la Zoo.

„Oferta este valabilă de azi. Chiar şi copiii care au o notă de zece de săptămâna trecută ne pot vizita gratuit în săptămâna de vacanţă”, ne-a spus Bimbo Szuhai Tibor, administratorul ZOO. Intrarea gratuită se „revendică” la casieria Zoo în baza carnetului de note vizat pentru anul școlar 2014/2015.

„Campania este valabilă până la sfârşitul acestui an şcolar, din 1 ianuarie până 21 iunie. Elevii care iau zece îşi pot face vizita în termen de 30 de zile de la primirea notei”, mai arată Bimbo. Campania pare o afacere bună pentru ambele părţi: cu venirea frigului vizitatorii s-au rărit simţitor iar elevii ar simţit că primesc o recompensă pentru efortul depus.

Oferta gratuităţii este cu atât mai binevenită cu cât Administraţia Domeniului Public SA, cea care gestionează Zoo, a decis mărirea tarifelor începând din acest an.

Săptămâna altfel

Pentru a se asigura că informaţia ajunge la destinatari, administraţia Zoo a cooptat Inspectoratul Şcolar în această campanie.

În ciuda beneficiilor evidente ale lecţiilor cu „material didactic”, sunt puţine şcoli care folosesc Zoo Oradea în procesul educativ. „Am avut astfel de grupuri şi avem spaţii pentru clase, dar sunt destul de puţine solicitări. În săptămâna aceea cu „Şcoala altfel” avem mii de elevi pe zi şi pentru anul acesta vor pregăti două filme pentru elevi: unul de prezentare a ZOO Oradea şi a animalelor pe care le găzduim şi unul de prezentare a animalelor care trăiesc în oraş”, spune Bimbo.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !