Gratuit cu trenul timp de o lună în țările UE

De Simona Drimbău
3Comentarii
Gratuit cu trenul timp de o lună în țările UE
Tinerii care se înscriu în programul „Descoperă Uniunea” pot călători gratuit cu trenul vara aceasta în Uniunea Europeană. Călătoriile sunt programate în perioada 9 iulie – 30 septembrie.

În programul gândit pentru a-i încuraja pe tineri să-şi asume identitatea europeană prin intermediul călătoriilor se pot înscrie cei care au peste 18 ani.

Comisia Europeană a gândit acest program ca să ajute tinerii europeni, inclusiv românii, nu doar să viziteze alte state membre, dar şi ca să-i sprijine în carieră în condiţiile în care peste 60% dintre angajatori apreciază dacă un tânăr are experienţă internaţională.

Programul este deschis nu doar elevilor, ci şi tinerilor care sunt în diferite programe de ucenicie sau au deja un loc de muncă ori sunt în căutarea unui loc de muncă.

Tinerii au acces la permise de călătorie InterRail gratuite către orice ţară din Uniunea Europeană sau chiar un tur al Europei prin 30 de ţări, timp de o lună. Bugetul alocat de Comisia Europeană este de 12 milioane de euro.

Cei interesaţi să participe la acest program se pot înscrie în perioada 12 – 26 iunie pe https://europa.eu/youth/discovereu_ro.

Aplicanţii trebuie să completeze și un chestionar la moştenirea şi cultura europeană.

Tinerii din România au două posibile prime destinaţii. Este vorba despre Budapesta şi Viena. Apoi trebuie să caute alte trenuri către ţările pe care vor să le viziteze.

Prin programul DiscoverEU tinerii din statele membre UE ar trebui să li se ofere posibilitatea să înțeleagă mai bine diversitatea Europei, să profite de bogăția sa culturală, să își facă noi prieteni și să își formeze o idee despre identitatea lor europeană.

Prin această nouă inițiatovă a UE, tinerii vor putea călători în mod individual sau într-un grup de maximum cinci persoane.

Ca regulă generală, pasagerii vor călători cu trenul. Cu toate acestea, pentru a asigura un acces larg pe întregul continent, participanții vor putea, în cazuri speciale, să utilizeze alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul, sau, în mod excepțional, avionul.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor