Grenadă defensivă găsită la Marghita

De Alexandra Lăzureanu
1Comentariu
Grenadă defensivă neexplodată
Grenadă defensivă neexplodată
Muniţie neexplodată continuă să fie găsită pe teritoriul judeţului, iar pompierii sfătuiesc cetăţenii cum să reacţioneze.

Joi, în jurul orei 15:30, un apel primit pe numărul unic de urgenţă 112 solicita intervenţia pompierilor militari pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, găsită de un cetăţean în timpul efectuării unor lucrări de nivelare şi amenajare a unui teren viran de pe strada Eroilor din Marghita. „Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, mobilizat la locul indicat de apelant, a identificat o grenadă defensivă, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial” informează locotenent Camelia Roşca, ofiţerul pentru relaţii publice al ISU Crişana Bihor. Muniţia a fost ridicată, transportată si depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă la o dată ulterioară.

Atenţie mare!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana atrage atenţia cetăţenilor asupra măsurilor ce trebuie respectate în cazul descoperirii unor muniţii ori elemente de muniţie: să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniţii neexplodate; să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. „În zona în care sunt descoperite elemente de muniţie se interzice: accesul persoanelor şi animalelor; executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice de către persoane neautorizate; aprinderea focului deschis; executarea unor lucrări de îmbunătăţiri funciare sau circulaţia vehiculelor” mai spune locotenent Roşca.

„De asemenea, în cazul descoperirii elementelor de muniţie se interzice: ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice de muniţii; tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale; demontarea focoaselor sau a altor elemente componente” conchide aceasta.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor