Grenade şi cartuşe dezgropate

De Alexandra Lăzureanu
Grenade şi cartuşe dezgropate
În cursul zilei de miercuri, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost solicitat să desfăşoare o operaţiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.

Anunţul, sosit în jurul orei 12:15, prin numărul unic de urgenţă 112, semnala descoperirea unor muniţii de către un cetăţean care efectua săpături în curtea propriei gospodării, situate în localitate. După cercetarea zonei, specialiştii pirotehnicieni mobilizaţi la faţa locului, au dezgropat şi identificat patru grenade antitanc şi 524 cartuşe de calibru 7,62 milimetri. Muniţia, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă, urmând a fi distrusă la o dată ulterioară.

Atenţie maximă!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana atrage atenţia cetăţenilor asupra măsurilor ce trebuie respectate în cazul descoperirii unor muniţii ori elemente de muniţie: să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniţii neexplodate, să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate, să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

De asemenea, în cazul descoperirii elementelor de muniţie se interzice: ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe, comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice de muniţii, tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură, folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte, utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale, demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente, folosirea pentru joacă, de către copii, a unor muniţii, cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente ale acestora. „În zona în care sunt descoperite elemente de muniţie se interzice: accesul persoanelor şi animalelor, executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice de către persoane neautorizate, aprinderea focului deschis, executarea unor lucrări de îmbunătăţiri funciare sau circulaţia vehiculelor.” punctează locotenenet Camelia Roşca, ofiţerul de presă al ISU Crişana.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !