„Grivei” se ţine de grădinărit

De Cristina Ghilea
4Comentarii
„Grivei” se ţine de grădinărit
După ce şi-a eutanasiat masiv obiectul muncii anul trecut, „Grivei” s-a apucat de activităţi mai relaxante.


O grădină cu legume şi flori a apărut pe locul mai multor ţarcuri din incinta adăpostului municipal de câini Grivei. Pe cât de reuşită grădina, pe atât de contestată e de unii dintre cei care vizitează adăpostul pentru a adopta sau plimba câinii.

Golit cu injecţia letală

Din aproximativ 250 de câini câţi adăpostea amenajarea Administraţiei Domeniului Public (ADP) din strada Corional Hora, zilele acestea mai sunt doar 40. „Au fost eutanasiaţi anul trecut, când cu legea permitea eutanasierea celor nerevendicaţi în 14 zile. Acum legea aceea nu mai e în vigoare”, zice Călin Ardelean, administratorul adăpostului.

Acesta apreciază că nici în oraş, câinii comunitari nu mai sunt chiar o problemă. „Luna asta am avut o eutanasiere, a unui câine bolnav, 10 adopţii la domiciliu, cele la distanţă nu mai sunt posibile şi o revendicare”, mai spune Ardelean.

3gradina

Ţarcuri goale

Aşa se face că majoritatea ţarcurilor, nouă la număr, sunt goale. Cu semnarea protocoalelor de colaborare cu comunele din Zona Metropolitană, echipajele de hingheri mai capturează câini, dar numai la reclamaţii venite din partea sătenilor, niciodată din proprie iniţiativă.
Cu atâta teren la dispoziţie, angajaţilor le-a trecut prin cap să amenajaze o grădină. „Mi-au cerut să vorbesc cu directorul general. Am primit acceptul lui cu condiţia ca îngrijitul grădinii să nu interfereze cu activitatea la adăpost. E mai bine aşa decât să se umple de bălării”, explică Ardelean, care insistă că subalternii săi vin la grădină după orele de lucru şi că roadele sunt pentru stricta folosinţă a acestora şi nu pentru comercializare.

Pe banii noştri?!

Entuziasmul angajaţilor nu este împărtăşit de toată lumea. „Am fost la adapostul Grivei, ca de obicei, mai salvez şi eu câte un căţel câteodată. Ţarcurile sunt aproape goale, doar în 2 sau 3 mai sunt căţei. Restul, după cum se ştie, sunt morţi. Dar în ultimul ţarc, domnul director Andrica şi-a făcut o grădină cu o filigorie frumoasă. Adică pe banii noştri? Personalul e plătit pentru căţei, nu pentru a face gradină, mai ales că acest ţarc ar trebui să fie pentru căţei, cum e în acte”, ne-a scris, revoltată, o cititoare a Jurnal bihorean.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor