Grup de lucru pentru Padis

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
7Comentarii
Grup de lucru pentru Padis
Preşedintele Popa vrea turism de masă în zona Padiş şi spune că îi lasă pe specialişti să realizeze un plan.

Alin Moş – directorul Parcului Natural Apuseni, Viorel Lascu – consilier al ministrului Apelor şi Pădurilor. Lucian Chindlea – şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Bihor. Paul Iacobaş – de la Centrul Regional de Supraveghere Ecologică (CRSE). Arhitectul Cosmin Falub – de la Ordinul Arhitecţilor. Nicolae Hanza – primarul comunei Lazuri de Beiuş. Radu Olea – primarul comunei Budureasa. Leţ Ivan Călin – şef Oficiului Judeţean de Cadastru. Inginerul constructor Maria Simon – arhitect-şef al Judeţului. Aceste persoane au fost solicitate de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor pentru a forma un grup de lucru care să genereze o strategie de dezvoltare pentru zona Padiş.

„Lista rămâne deschisă pentru toţi oamenii de bună credinţă, interesaţi în construcţia de proiecte durabile în zonă. Îmi doresc să nu călcăm în străchini. De aceea am cerut ajutorul cunoscătorilor a fenomenelor carstice din zonă, a oamenilor de mediu, a specialiştilor în construcţii, a Ordinului Arhitecţilor. Vor primi o temă de lucru”, ne declară preşedintele Popa, care spune că îi aşteaptă şi pe ceilalţi primari, precum cel de la Pietroasa şi cel de la Bunteşti să se implice.

Model italian

Împreună cu cei nominalizaţi mai sus, preşedintele Consiliului Judeţean s-a deplasat în zona Padiş, în această săptămână. Şeful CJ Bihor are în faţă exemplul regiunii Trentino, din nordul Italiei, pentru dezvoltarea turistică a zonelor montane. Italienii fac turism de masă în ariile lor protejate, delimitând clar zonele în care se poate construi şi unde nu se poate construi. De asemenea, ce se poate construi şi ce nu şi cum pot arăta aceste facilităţi. La Padiş se doreşte o asemenea dezvoltare imobiliară, care ar trebui să ţină cont de atracţiile naturale, dar şi de nevoia realizării unor facilităţi de cazare şi servicii.

„Vom colabora cu Parcul Natural Apuseni pentru realizarea planului de dezvoltare durabilă”, ne transmite şi arhitectul-şef Maria Simon. Potrivit acesteia, judeţul Alba are deja un asemenea plan pentru partea din P.N. Apuseni ce se află pe teritoriul judeţului vecin. Motiv pentru care se va lua legătura şi cu cei din Alba.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor