Hidroelectrica cauta manageri. De care?

De Călin Corpaş
Lucia Varga
Lucia Varga
Compania băgată în insolvenţă de Ponta caută acum manageri noi, profesionişti. Cu sau fără sprijin politic?

Băgată în insolvenţă de Guvernul Ponta cu scopul de a scăpa de contractele puguboase încheiate cu băieţii deştepţi din energie, Hidroelectrica se reorganizează. Administratorul judiciar, Euro Insol, derulează o campanie publicitară, pentru angajarea a 67 de manageri, sub deviza „Hidroelectrica …pentru un nou început!”. În anunţ se arată că această companie esenţială pentru sistemul energetic românesc caută profesionişti, iar aceştia sunt aşteptaţi să-şi trimită CV-urilor către companie, accesând site-ul www.hidroelectrica.ro, până pe 10 aprilie. Între cele 67 de posturi de conducere, trei figurează la Oradea. Este vorba chiar despre posturile de conducere de la sucursala de aici: directorul de sucursală, directorul de producţie şi directorul economic. Rămâne de văzut dacă numirile în noua Hidroelectrica se vor face tot pe criterii politice.

Soţul ministrei Varga

Azi, Hidroelectrica Oradea este condusă de Nicolae Alexandru Varga, soţul ministrului Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga (PNL). Varga fusese numit la şefia Hidroelectrica Oradea în vara anului trecut, în locul lui Mihai Groza, fostul candidat PDL la Primăria Oradea. Înainte, Varga fusese inginer în sistem, la Tehnic. Numirea lui Varga a avut un puternic iz politic. L-am întrebat pe Varga, ieri, dacă, având în vedere noua strategie a Hidroelectrica, îşi va depune dosarul şi de astă dată. „În principiu, da. Voi lua o decizie până miercuri. Mai este timp”, ne-a declarat Varga.

Am chestionat-o şi pe Lucia Varga dacă numirea noilor manageri din Hidroelectrica va fi tot pe criterii politice. „Nu ştiu, dar nu. E vorba despre un management privat”, spune ministrul, precizând că Hidroelectrica nu e în subordinea sa, ci la Ministerul Economiei. „Nu mă afectează, pentru că fiecare minister îşi vede de treaba sa. Nu mă priveşte cu nimic”, susţine Lucia Varga, trecând peste tangenţa de natură personală pe care o are cu Hidroelectrica.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !