Hidrologii din tara s-au reunit la Oradea

De Simona Albinaru
Hidrologii din tara s-au reunit la Oradea
ABA a fost gazda cursului de instruire pentru utilizarea moriştilor hidrometrice.

În acest sfârşit de săptămână, Administraţia Naţională „Apele Române” a organizat, la Oradea, întâlnirea hidrologilor din ţară. Scopul întâlnirii a vizat instruirea personalului de specialitate în ceea ce priveşte utilizarea noilor echipamente din dotare.

Au fost prezentate moriştile hidrometrice, necesare pentru măsurarea vitezei şi determinarea debitului de apă în secţiuni de măsurare situate pe râruri neamenajate, cu albii naturale. Pentru exploatarea acestora, la parametrii optimi, a fost nevoie de o instruire corespunzătoare utilizării noilor echipamente. Aceste morişti sporesc precizia măsurătorilor hidrometrice şi reduc timpul de colectare a datelor din teren.

Întâlnirea s-a desfăşurat pe două etape: una teoretică, de prezentare a echipamentului şi a softului aferent şi una practică, care s-a desfăşurat la staţia hidrometrică Sânmartin.

În total, în ţară au fost achiziţionate 11 morişti hidrometrice performate, în valoare de 79.112 euro, necesare pentru activitatea de hidrologie din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !